Pe Podul de peste Râul Vedea se poate muri oricând! Autorităţile au decis restricţionarea traficului pentru lucrări de asfaltare şi consolidare

Vin vremuri grele pentru şoferii ce vor fi obligaţi să traverseze Podul de peste Râul Vedea pentru a ajunge la destinaţie. Autorităţile anunţă că, timp de trei săptămâni, circulaţia va fi restricţionată pe o singură bandă, din cauza unor lucrări. Cu alte cuvinte, după aproape nouă luni de la inaugurare şi sute de miliarde de lei vechi cheltuite, coşmarul conducătorilor auto va continua.

Într-o postare pe o pagină de socializare, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, pare destul de revoltat. Este supărat pe reprezentanţii Companiei de drumuri pentru că nu l-au informat despre decizie şi au trecut peste capul lui. Edilul şef cere instituţiilor statului să verifice cât de sigur mai este Podul Vedea pentru participanţii în trafic.
„Având în vedere lipsa de responsabilitate şi profesionalism cu care a fost tratată această lucrare, gravitatea redării circulaţiei rutiere a unui pod pentru care nu exista recepţie finală a lucrărilor, disfuncţionalităţile create în traficul rutier şi opacitatea de care m-am lovit în toata această perioada cât podul a fost în lucru solicit public tuturor instituţiilor cu atribuţii de control să intervină în limitele şi competenţele prevăzute de lege, să verifice şi să primim dovezi clare (documente-nu vorbe) că podul de peste Râul Vedea a fost reabilitat conform proiectului şi respecta toate standardele şi normativele din domeniul construcţiilor de poduri”, spune Drăguşin.
Primarul Alexandriei a mai precizat că „la insistenţele mele, astăzi m-am întâlnit, asistat de către specialişti în construcţia de poduri cu responsabilii din CNAIR şi ai constructorului şi m-au informat că lucrările se vor desfăşura după următorul plan: 23.04.2018-27.04.2018-frezat si turnat asfalt-circulatia va fi restricţionată pe o singură bandă; 27.04.2018-02.05.2018-se va relua circulaţia pe ambele benzi; 02.05.2018-20.05.2018-refacerea rosturilor de dilatare-circulaţia va fi restricţionată pe o singură bandă”.