Păun Alin Valentin, elevul de la Şcoala din Poroschia acuzat de agresarea unei profesoare, reţinut pentru 24 de ore

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Păun Alin Valentin, elev în clasa a VIII-a, la Şcoala din comuna Poroschia, sub aspectul sărvârşirii infracţiunilor de tulburare a liniştii şi ordinii publice şi lipsire de libertate. În cursul zilei de astăzi, minorul va fi dus în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cu propunere de arestare preventivă ( magistratii au decis arestarea preventiva pentru 30 de zile).

Conform IPJ Teleorman, „având în vedere imaginile şi buletinele de ştiri prezentate pe canalele naţionale şi pe reţelele de socializare cu privire la faptul că în data de 28.11.2017, în timpul orei de educaţie civică de la clasa a VIII-a a Şcolii Gimnaziale din com. Poroschia, trei elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, toţi din com. Poroschia, sat Poroschia, jud. Teleorman,  au comis acte de violenţă fizică şi verbală asupra unei profesoare în vârstă de 40 ani, din Smârdioasa, judeţul Teleorman căreia nu i-au permis să iasă din clasă la finalul orei de curs,  poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Alexandria  s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal în care se  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

  • Cred ca domnii procurori ar trebui sa fie mai atenți la adevăratele pericole care pândesc la colț mult mai mulți oameni. Spre exemplu, domnii procurori din Teleorman ar trebui sa prezinte instanței, cu propunere de arestare infractorii care sunt un real pericol pentru cetățeni. Domnilor jurnaliști va rog sa întrebați procurorii câte rețineri și propuneri de arestare preventivă au făcut pentru bețivanii care au părăsit locul unui accident de circulație in ultimii doi ani. In aceasta situație sunt comise mai multe infracțiuni care categoric au un grad de pericol mult mai ridicat: vătămare corporală din culpa, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de Politie, sustragere de la recoltarea de probe biologice. Cred ca pericolul este mult mai mare când un infractor săvârșește aceste fapte. Dar domnii procurori sunt ocupati sa se uite la știri când se întâmpla astfel de lucruri. In schimb, fac propunere de arestare pentru niște copii care au făcut niște greșeli de doi bani. Hai sa fim serioși domnilor procurori: toți am fost la scoala. Se vede clar pe filmare ca la început elevul pur și simplu vrea sa o injoseasca pe Dna profesoara. Deci, m-a îndoiesc foarte tare de calitatile dânsei. Asta nu e profesor care nu e in stare sa se impună. Ceea ce s-a întâmplat acolo este și rezultatul incapacității profesorului. Sa nu fiu înțeles greșit: condamn comportamentul elevului dar trag un semnal de alarma: E CAM EXAGERAT DOMNILOR PROCURORI. ARESTAM UN COPIL ȘI BEȚIVANII CARE NE POT OMORA PE STRADA II LĂSAM IN LIBERTATE.

Comments are closed.