Panică printre roșioreni! Spitalul “Caritas”, transformat în Centru pentru tratarea bolnavilor de CORONAVIRUS

Stare de agitație în rândul locuitorilor din municipiul Roșiorii de Vede, după ce au aflat că Spitalul “Caritas” va fi transformat în Centru pentru tratarea bolnavilor de Coronavirus. Decizia adoptată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman pare că îi nemulțumește și pe medici, care înțeleg riscul la care se expun. Cu toate acestea, autoritățile locale fac apel la calm. Îi roagă pe cetățeni să înțeleagă situația și să fie solidari. Primarul Valerică Cârciumaru a declarat că decizia aparține Comitetului pentru Situații de Urgență iar instituția pe care o conduce nu a fost consultată. Edilul șef spune că “i se pare ceva normal”, având în vedere că Spitalul roșiorean stă destul de bine la capitolul infrastructură și dotare medicală, fiind al doilea din județ, după Spitalul din Alexandria. Pe de altă parte, precizează Cârciumaru, poziționarea geografică conferă posibilitatea aducerii într-un timp rezonabil a tuturor pacienților, indiferent de zona unde locuiesc.

După anunțul făcut de CJSU Teleorman, managerul Lucian Alexe a afirmat că așteaptă informații suplimentare pe marginea hotărârii și că în cursul zilei de astăzi va avea o discuție cu medicii și cadrele medicale din Spitalul “Caritas”, iar, ulterior, va veni cu un punct de vedere oficial.

Întrebarea care se pune este ce se va întâmpla cu bolnavii internați la Spitalul din Roșiori. Potrivit autorităților, bolnavii ce nu prezintă risc major vor fi externați iar pacienții care nu pot fi trimiși acasă, vor fi transferați la Spitalul din Alexandria. Totodată, unitatea spitalicească din municipiu va fi dotată, în regim de urgență, cu echipament medical necesar în astfel de cazuri.