Organizația PNL Teleorman cere demisia ministrului de interne, Dan Carmen Daniela, ca urmare a evenimentelor din 10 august

1165
0
Share:

În legătură cu violențele de stradă manifestate cu ocazia protestului românilor care trăiesc în dispora, din ziua de vineri, 10 august 2018, din Piața Victoriei, filiala PNL Teleorman comunică urmatoarele:

Condamnă ferm maniera excesivă, neselectivă, în care a acționat Jandarmeria Română împotriva tuturor manifestanților care au venit să-și exprime nemulțumirile față de guvernarea PSD-ALDE. Faptul că existau indicii prealabile ale infiltrării unor elemente provocatoare este un fapt agravant pentru organele de ordine, nicidecum dezincriminator. Reacția brutală vădit disproporționată, uzitarea de elementele din dotare – gaze lacrimogene, spray-uri cu piper, petarde, bastoane – la întâmplare împotriva manifestanților, făra a se fi încercat izolarea grupurilor violente, demonstrează fie lipsa de profesionalism a dispozitivelor de jandarmi, fie intenționalitate în a înnăbuși acțiunea de protest.

Încercând să explice și să justifice reacția de o violență extremă a jandarmilor, ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca jandarmii nu au greșit, ba chiar trebuie felicitați pentru felul în care și-au făcut datoria. Dacă în viziunea actualului ministru aceasta este maniera firească, profesională în care jandarmeria trebuie să-și facă datoria, lovind la grămada cu bastoanele, folosind gazele lacrimogene și spray-urile atât împotriva elementelor provocatoare cat și împotriva cetațenilor pașnici – bărbați, femei, copii -,  atunci cerem demisia urgentă din fruntea Ministerului de Interne a doamnei ministru Carmen Dan. Câtă vreme un politician cu o asemenea viziune se va află în fruntea ministerului, atunci devine clar că românii nu se vor mai simți în siguranță când vor ieși să-si exprime dreptul constituțional de a protesta public.

Share: