Organizația PNL Teleorman cere demisia ministrului de interne, Dan Carmen Daniela, ca urmare a evenimentelor din 10 august

În legătură cu violențele de stradă manifestate cu ocazia protestului românilor care trăiesc în dispora, din ziua de vineri, 10 august 2018, din Piața Victoriei, filiala PNL Teleorman comunică urmatoarele:

Condamnă ferm maniera excesivă, neselectivă, în care a acționat Jandarmeria Română împotriva tuturor manifestanților care au venit să-și exprime nemulțumirile față de guvernarea PSD-ALDE. Faptul că existau indicii prealabile ale infiltrării unor elemente provocatoare este un fapt agravant pentru organele de ordine, nicidecum dezincriminator. Reacția brutală vădit disproporționată, uzitarea de elementele din dotare – gaze lacrimogene, spray-uri cu piper, petarde, bastoane – la întâmplare împotriva manifestanților, făra a se fi încercat izolarea grupurilor violente, demonstrează fie lipsa de profesionalism a dispozitivelor de jandarmi, fie intenționalitate în a înnăbuși acțiunea de protest.

Încercând să explice și să justifice reacția de o violență extremă a jandarmilor, ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca jandarmii nu au greșit, ba chiar trebuie felicitați pentru felul în care și-au făcut datoria. Dacă în viziunea actualului ministru aceasta este maniera firească, profesională în care jandarmeria trebuie să-și facă datoria, lovind la grămada cu bastoanele, folosind gazele lacrimogene și spray-urile atât împotriva elementelor provocatoare cat și împotriva cetațenilor pașnici – bărbați, femei, copii -,  atunci cerem demisia urgentă din fruntea Ministerului de Interne a doamnei ministru Carmen Dan. Câtă vreme un politician cu o asemenea viziune se va află în fruntea ministerului, atunci devine clar că românii nu se vor mai simți în siguranță când vor ieși să-si exprime dreptul constituțional de a protesta public.