OMV Petrom și Smartbricks aduc viitorul mai aproape de elevii Liceului Teoretic Videle!

În cursul acestui an, cei aproximativ 500 de elevi înscriși în clasele IX-a și a X-a la Liceul Teoretic Videle vor fi cu un pas mai aproape de a călători în viitor: vor testa meserii din domeniul energiilor regenerabile și își vor construi propriul oraș verde. Aceștia vor deveni pentru o zi specialiști în energii verzi care vor construi cu ajutorul pieselor Lego™ Education un oraș autosustenabil, în care funcționează eoliene, vehiculele sunt alimentate cu energie solară și multe altele.

Proiectul denumit Viitorul incepe azi! Visez.Creez.Inovez pentru o comunitate mai buna își propune să asigure un suport educațional inovativ pentru identificarea unor meserii de viitor compatibile cu profilul și abilitățile elevilor și familiarizarea acestora încă din liceu cu noțiuni din domeniul energiilor regenerabile, robotică și tehnologii avansate.

Proiectul va demara în luna mai cu o sesiune de formare adresată profesorilor care vor deprinde noțiuni de predare experiențială pe care le pot aplica în organizarea orelor practice și prin care vor afla despre sursele de finanțare pe care le pot accesa pentru a înființa propriul club de robotică în cadrul liceului.

În baza unui chestionar,  vor fi selectați elevii  care vor participa la Ziua Lego™ Marathon – o zi antrenantă în care aceștia vor cunoaște meserii ale viitorului în domeniul energiilor regenerabile și vor construi din piese Lego™ Education modele funcționale de echipamente industriale cu aplicabilitate în acest domeniu reproduse la scara mică. Pe baza cunoștințelor dobândite, elevii vor înființa clubul Grupul de Inovatori Videle GreenGENIOUS care va primi în dotare un kit complet de programare și robotică Lego™ Education EV3 Mindstorms cu care micii ingenioși vor putea proiecta și construi roboți programabili  înțelegând mai bine cum funcționează tehnologia în aplicațiile din lumea reală.

Întreg proiectul va oferi elevilor și profesorilor posibilitatea de a obține experiență practică exersând concepte matematice, elemente de bază de programare avansată și de prelucrare a datelor și de a putea apoi transfera rezultatele și către alte generatii de elevi.

Mai multe detalii, pe www.smartbricks.ro, secțiunea Blog.