OLIMPIA BRAŞOV ŞI CSBT ALEXANDRIA DESCHID SERIA MECIURILOR FAZEI A DOUA DIN SEZONUL REGULAT AL LNBF

Mâine (9 martie), la Braşov, încep meciurile primului turneu al grupei 1-5 din clasamentul Ligii Naţionale de baschet feminin, ediţia 2017-2018.  Debutul în faza a doua a sezonului regulat are ca protagoniste pe CSTBv. Olimpia Braşov şi CSBT Alexandria, ora de începere fiind 17,00, în condiţiile în care această partidă poate fi urmărită în direct pe postul de televiziune FRB TV. Înaintea confruntării dintre două echipe apropiate valoric, echipa din municipiul de sub Tâmpa se află în clasament pe locul trei, cu 25 de pouncte, CSBT ocupând poziţia a patra cu 24 de puncte.

În prima parte a sezonului regulat, cele două grupări şi-au împărţit victoriile în dispute spectaculoase cu finaluri dramatice. Mai întâi, în turul campionatului, alexăndrencele au învins acasă cu 72-71, după ce în ultima secundă a partidei Carla Bartee a reuşit un coş de senzaţie din afara semicercului. Apoi, în retur, la Braşov, teleormănencele au condus la un moment dat cu un avantaj de 19 puncte, dar gazdele au revenit şi au câştigat cu 74-70. Între timp, ambele echipe au participat în sferturile de finală ale Cupei României, la Sf.Gheorghe, unde CSBT a cedat în faţa formaţiei ICIM Arad, după o evoluţie surprinzător de slabă, iar Olimpia a fost învinsă de SCM Timişoara.

Şi de data aceasta meciul se anunţă a fi echilibrat, avantajul terenului propriu fiind, poate, singurul argument pentru înclinarea balanţei în favoarea braşovencelor. Dacă după înfrângerea din Cupa României alexăndrencele s-au limitat la programul antrenamentelor, Olimpia a susţinut două partide în cadrul Turneului Final 4 al Ligii Europei Centrale, găzduit tot de Braşov. Aici ardelencele au pierdut primul meci cu echipa germană Pharmaserv Marburg, pentru a se impune apoi în finala mică în faţa CSU Alba Iulia.

De remarcat că Olimpia, în comparaţie cu CSBT – care nu a făcut modificări în lot pe parcursul actualei ediţii de campionat – a avut câteva plecări-veniri de jucătoare străine, ultima sosită fiind Ana Radovic (Serbia) de la CSU Alba Iulia. Se vor afla faţă-n faţă jucătoare valoroase din LNBF, cum sunt Pesovic, Higgins, Handford, Irimia sau Dumitrache (Olimpia), respectiv Promise Amukamara, Carla Bartee, Viorela Voicu, Irena Vrancic, Ivana Grbic, Alina Podar, Mihaela Mihai etc. (CSBT).

În primul turneu, de la Braşov, CSBT susţine un singur meci, cu echipa organizatoare, Olimpia. Mult mai greu va fi pentru teleormănence în turneul doi al grupei 1-5, găzduit în urma tragerii la sorţi de frumoasa Sală Polivalentă din Alexandria în perioada 16-18 martie, adversarele CSBT fiind ACS Sepsi SIC Sf.Gheorghe, CSM Satu Mare şi Universitatea Cluj-Napoca.

ŞTEFAN STAN