„Oamenii străzii din Roșiori și bătrânii care asteptau în gară, conduși la Adăpostul temporar”, a declarat Petre Petricioaia, șeful poliției locale

Petre Petricioaia, director Direcția de Poliție locală Roșiorii de Vede:”În anul 2017, prioritar pentru noi au fost asigurarea siguranței elevilor și respectarea ordinii și liniștii publice de către concitadini”

Căderile importante de zăpadă din ultima vreme au dat bătăi de cap nu numai pietonilor sau participanților în trafic, ci și politiștilor locali, care au avut de „furcă” cu nameții, cu indisciplina în trafic sau cu asigurarea protecției oamenilor străzii, „17 la număr cât sunt identificați pe raza municipiului Roșiorii de Vede”, a declarat Petre Petricioaia, directorul Direcției de Poliție Locală.

Astfel, în zilele cele mai delicate, cu căderi masive de omăt și scăderi drastice de temperaturi, polițiștii locali au identificat, pe timpul  nopții, mai mulți oameni ai străzii, care au fost duși la Adăpostul temporar, unde au primit hrană caldă și un pat. Totodata, oamenii legii au luat din gara Roșiori Nord, și au dus la același adăpost, mai mulți batrâni care se aflau în sălile de așteptare, din cauza faptului că trenurile de călători au fost anulate. Cât privește implicarea în asigurarea fluenței circulației rutiere, în aceste zile cu probleme, politiștii au fost permanent în stradă, asigurând perimetrele cât utilajele din dotare au intervenit la deszăpezirea carosabilului.

Cat privesc acțiunile întreprinse anul trecut, directorul Petricioaia a precizat că au vizat asigurarea unui climat de liniște și conviețuire pașnică, dar și o doza mare de siguranță de deplasare a elevilor roșioreni. Evident, s-au aplicat și amenzi celor care au încălcat legea, 157 la regimul rutier, în sumă totală de 32. 690 lei.

Marian Amuza