O parte dintre magistraţii Tribunalului Teleorman continuă protestul. Cei de la Judecătoria Alexandria au renunţat la grevă

Tribunalul Teleorman

Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Teleorman, întrunită în şedinţa din 05.02.2020 a hotărât continuarea protestului privind suspendarea activităţii de judecată cu excepţia măsurilor preventive în materie penală şi a cauzelor în materie civilă (ordonanţe preşedinţiale vizând minorii, măsura plasamentului de urgenţă, ordine de protecţie internaţionale de minori, suspendări provizorii de executare în civil şi contencios, grevă).

La Secţia conflicte de muncă, asigurări sociale şi de contencios administrativ şi fiscal, următoarele complete de judecată au înţeles să suspende, începând cu 06.02.2020, continuarea protestului. 

Totodată, Colegiul de Conducere al Judecătoriei Alexandria a decis  ca, începând cu data de 5 februarie 2020, se reia activitatea de judecată la Judecătoria Alexandria, urmând ca discuţiile să fie reluate cu privire la o altă reacţie, după ce Curtea Constituţională a României va pronunţa o soluţie privind adoptarea de către Parlamentul României a propunerii legislative privind abrogarea pensiilor de serviciu. Personalul auxiliar de specialitate din cadrul Judecătoriei Alexandria continuă protestul, prin menţinerea programului de lucru cu publicul al birourilor Arhivă şi Registratură la o oră pe zi, în intervalul orar 10,00 – 11,00, de luni până vineri. Judecătorii din cadrul Judecătoriei Alexandria au luat la cunoştinţă forma de protest a personalului auxiliar de specialitate, pe care o susţin.