O NOUĂ VICTORIE DUCE CSBT ALEXANDRIA PE LOCUL DOI ÎN LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET FEMININ!

Echipa de baschet feminin CSBT Alexandria a obţinut sâmbătă seara la Sala Polivalentă din reşedinţa Teleormanului a noua victorie stagională (două în Cupa României), în etapa a XI-a a Ligii Naţionale, ediţia 2017-2018. Dincolo de scorul înregistrat, 76-64 (20-14, 17-21, 21-13, 18-16), acasă, cu UPM BC Sirius Tg.Mureş, se află o evoluţie destul de lejeră, lipsită de presiunea din alte confruntări, în faţa unui adversar care şi-a depăşit condiţia de lanternă a clasamentului. De aceea, poate, impresia că meciul nu a fost aşa de uşor pentru elevele antrenorului Mădălin Piperea, anticipate drept favorite certe, totuşi.

Este adevărat că gazdele au condus permanent pe tabela de marcaj, însă apropierea ca scor a oaspetelor în unele momente (29-28 sau 34-33) mai ales din prima jumătate a întâlnirii, ca şi rezultatul strâns de la pauza mare (37-35), reprezintă urmarea multor ratări ale fetelor de la CSBT. Din aruncări de două şi trei puncte, dar şi din lovituri libere. Ca şi în alte meciuri, Carla Bartee şi Promise Amukamara (au înscris împreună mai mult de jumătate din punctele alexăndrencelor!) au fost decisive. Cu un plus de data aceasta pentru Carla Bartee, care a avut un bilanţ impresionant şi la recuperări (22!), double-double în dreptul ei fiind ceva normal. De partea cealaltă, tot o americancă, Angel Robinson, s-a impus ca lider autoritar (aşa cum anticipasem în avancronică), realizând şi ea un double-double. Să remarcăm şi faptul că doar două jucătoare s-au aflat permanent pe teren, Promise Amukamara (CSBT) şi Angel Robinson (Sirius Tg.Mureş).

Pentru gruparea din Alexandria au evoluat Carla Bartee – 22 puncte şi 22 recuperări, Promise Amukamara – 19 (1×3) p şi 6 recuperări, Irena Vrancic – 10 (1×3) p, Ivana Grbic – 9 (1×3) p şi 7 recuperări, Viorela Voicu – 7 p şi 6 recuperări, Mihaela Mihai – 4 (1×3) p, Alina Podar – 3 p şi Alexus Cooper – 2 p. La UPM BC Sirius au jucat A.Robinson – 21 (1×3) puncte şi 13 recuperări, A.Radovic – 10 (2×3) p, Z.Mitov – 8 (2×3) p, A.Beldian – 6 (2×3) p, E.Gal – 5 (1×3) p, A.Radu – 5 p, A.Pop – 5 (1×3) p, K.Meszaros – 4 p.

Cu un arbitraj care nu a ridicat probleme, cu o atmosferă frumoasă şi în tribună, acolo de unde spectatorii au aruncat cu jucării din pluş care vor ajunge la mai mulţi copii defavorizaţi, ultima întâlnire cu baschetul feminin alexăndrean a fost o reuşită deplină. Chiar dacă generosul iubitor al acestui sport spectaculos, Florea Stoica, este plecat peste Ocean, absenţa i-a fost suplinită de entuziastul profesor Toma Vrânceanu, care a “regizat” momentul acordării de flori tuturor jucătoarelor din ambele echipe, în spiritul unei tradiţii lansată la Alexandria, “cireaşa” fiind un frumos, şi probabil dulce, tort înmânat bravului căpitan al celor de la CSBT, Viorela Voicu.

Astfel, în urma acestui nou succes, CSBT urcă pe locul doi în clasamentul LNBF, cu 17 puncte acumulate din şapte victorii şi trei eşecuri. Cum meciul din ultima etapă a anului (28 decembrie), în deplasare cu Olimpia Braşov, a fost amânat pentru 24 ianuarie, teleormănencele au totuşi şanse să rămână pe podiumul clasamentului LNBF până la confruntarea dificilă, acasă, din 6 ianuarie, cu liderul ACS Sepsi SIC Sf.Gheorghe. Un interval de timp în care la echipa fanion a sportului teleormănean este nevoie de o linişte financiară, pentru că, altfel, fiind jucătoare profesioniste, vor avea desigur grijă să nu facă excese în ceea ce priveşte consumul de bunătăţi specifice sărbătorilor de iarnă. LA MULŢI ANI!

ŞTEFAN STAN