„Nu ascund că mi-aş dori să ştiu cum arată municipiul nostru în 2118”

Peste 400 de roşioreni au participat sâmbătă, 1 Decembrie, la manifestarea prilejuită de sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Evenimentul s-a desfăşurat la statuia erilor roşioreni căzuţi pe câmpul de luptă. Cu această ocazie, primarul Cârciumaru Valerică a transmis un mesaj de unitate pentru roşioreni, evocând faptele de vitejie de care au dat dovadă eroii căzuţi pe câmpul de luptă în cele două conflagraţii mondiale. De asemenea, au mai luat cuvântul evocând evenimentul sărbătorit, prof. Victor Osăceanu şi preşedintele filialei Veteranilor de Război, Iulian Croitoru. Elevii liceelor din municipiu, reprezentanţii partidelor politice, ai primăriei, Consiliului local şi altor instituţii de pe raza localităţii, au depus coroane de flori.
Finalul evenimentului l-a punctat inaugurarea capsulei timpului. Un mesaj peste secol adresat roşiorenilor din anul 2118. În scrisoarea adesată de primarul Cârciumaru primarului municipiului Roşiorii de Vede din 2118, se spune printre altele: „…nu ascund că sunt curios cum arată municipiul nostru în anul 2188, mai cu seamă din punct de vedere demografic. Cum se face politica, eu fac, recunosc, o politică de implicare. Dar şi cum arată municipiul nostru din punct de vedere al dezvoltării economice.”
În capsula timpului sunt introduse vestigii ale roşiorenilor şi municipalităţii actuale. De la fotografii la istorii ale vieţii socio-economice ale urbei.