Norica Nicolai, la Drăgăneşti Vlaşca, despre relaţia cu PSD: “În politică când ai mâncat ce nu trebuie, nu te mai opreşti la ultima linguriţă”

Aproximativ 200 de membri ai Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, printre care primari şi consilieri locali, au participat astăzi la întâlnirea cu europarlamentarul Norica Nicolae, prima pe lista formaţiunii politice la alegerile de duminică. La evenimentul desfăşurat în comuna Drăgăneşti Vlaşca, din conducerea judeţeană a partidului au fost prezenţi deputatul Ică Florică Calotă, vicepreşedintele CJ, Virgiliu Cocoşilă, şi Cătălin Burcescu, gazda întâlnirii şi candidat la alegerile pentru Parlamentul României.

“Ică, mă bucur foarte tare că nu eşti Dragnea, şi mi-ai dat mie ultimul cuvânt, că altfel aş fi avut o problemă. Şi mă mai bucur nu nu ne-ai învitat la Belina, ci într-un loc foarte frumos. Vreau să vă mulţumesc mult pentru invitaţie şi sunt onorat că astăzi, în ultima zi de campanie, sunt alături de voi. În calitatea mea de lider al listei ALDE pentru Parlamentul European am vrut să închei campania în Teleorman. Pentru mine este un judeţ frumos, cu oameni buni, cu oameni normali. Nu este judeţul pe care o mare parte din populaţia României îl urăşte. Am mers în toată ţara. Ştiţi foarte bine cu ce ne confruntăm. Apartenenţa la această Coaliţie cu PSD, până acum a fost benefică. Aceste alegeri sunt foarte importante. Aş vrea sa vă spun că simt o atmosferă care ne este favorabilă, în toată România. Sigur, reproşul clar este de ce sunteţi alături de PSD. Nu o să uit niciodată ce mi-a spus domnul Coposu, şi anume, în politică când ai mâncat ce nu trebuie, nu te mai opreşti la ultima linguriţă. Am stat alături de PSD cu bune, cu rele. Din punctul meu de vedere nu foarte multe lucruri bune şi foarte multe lucruri rele, dar am stat alături pentru că în această ţară trebuie să existe o soluţie de normalitate. Este important pentru ALDE să obţină un scor cu două cifrela alegerile de duminică. Eu sunt încrezătoare că vom dubla scorul partidului. În acel moment, lucrurile se vor schimba fundamental. Avem şansa ca domnul Tăriceanu să candideze la preşedinţia României, fără sprijinul PSD. Eu nu ştiu dacă Dragnea îşi va anunţa candidatura. Sigur, această catastrofă politică, care este Iohannis, ar câştiga alegerile prezidenţiale cu un candidat ca Dragnea. Pentru noi este important să arătăm că suntem un partid puternic, un partid care creşte. Vă spun că toate sondajele de opinie arată că suntem pe un trend crescător şi trebuie să valorifăm această realitate. E o formulă de consolidare a partidului la care toţi trebuie să contribuim. Urmează alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare. Trebuie să avem câţi mai mulţi consilieri şi cât mai mulţi primari. Trebuie să ne mobilizăm la vot. Din ce ştiu eu, cred că nu vom avea probleme la urne. Sper ca PSD-ul să se abţină de la clasicele metode tradiţionale. Însă, doar sper, nu am şi certitudinea”, a declarant europarlamentarul Norica Nicolai