Moarte suspectă în cazul unei tinere de 15 ani. Țiganii au agresat medicii și a fost necesară intervenția Trupelor Speciale

Zeci de cetățeni de etnie romă au făcut mare tărăboi, la Spitalul Orășenesc din Videle, după ce trupul neîsuflețit al unei tinere de 15 ani a fost depus la morga unității spitalicești. Pentru ca situația să nu degenereze, în zonă au ajuns și lucrătorii din Trupele Speciale. După mai multe discuții între aceștia și țigani, lucrurile s-au calmat.

Potrivit unor surse, fata era internată la secția “Pediatrie” a Spitalului din Videle, având unele probleme de sănătate. Marți dimineață, aceasta a intrat în stop cardio-respirator iar medicii au început manevrele de resuscitare. După câteva minute, tânăra a fost readusă la viață. Imediat, s-a solicitat o Ambulanță pentru a fi transferată la un Spital de specialitate, din Capitală. Pe drum, în localitatea Valea Plopilor, copila a intrat din nou în stop cardio-respirator. Medicul a început manevrele de resuscitare, în Ambulanță. În ciuda eforturilor depuse, organismul fetei nu a mai răspuns, declarându-se decesul.

Potrivit protocolului, Ambulanța a revenit la Spitalul din Videle. Aici au ajuns părinții și rudele tinerei, iar la aflarea veștii, aceștia au agresat cadrele medicale. Pentru calmarea spiritelor, conducerea unității a chemat mascații. În cauză, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru „moarte suspectă”, iar cadavrul a fost depus la morga spitalului din Videle, în vederea efectuării necropsiei.