Mircea Dumitrescu a scăpat basma curată! Procurorii DNA au dispus clasarea dosarului în care era acuzat de complicitate la abuz în serviciu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus clasarea dosarului în care Mircea Dumitrescu, actual consilier personal al preşedintelui Dănuţ Cristescu, era acuzat de complicitatea la abuz în serviciu.
Anul trecut, în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că în luna ianuarie 2014,suspectul Gâdea Adrian Ionuţ, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul suspectului Dumitrescu Mircea, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu a îndeplinit acte prevăzute în dispoziţiile legislaţiei primare, fapt ce a condus la încheierea cu o societate comercială şi o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părţi din insula Belina şi braţul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafaţă totală de 80 ha).
În acelaşi timp, procurorii au dispus încetarea procesului penal, în faza de urmărire penală, şi împotriva registrator-şef în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Teleorman, Diaconu Alexandrina Anduţa, sub aspectul săvârşirii complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
La data respectivă, procurorii anticorupţie spuneau că Diaconu Alexandrina, alături de alţi suspecţi, a acţionat astfel încât să fie radiate notările privind încheierea contractelor de închiriere cu o firmă privată.