Minoră dispărută în râul Vedea. Pompierii din Zimnicea au cerut sprijinul colegilor din Alexandria şi Giurgiu

Astăzi, la ora 14.21, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 s-a anunţat dispariţia unei minore, de 13 ani, în râul Vedea, în apropiere de satul Şoimu, com Smârdioasa.

Detaşamentul de Pompieri Zimicea s-a deplasat la faţa locului cu 1 ASAS, încadrat cu 5 subofiţeri, 1 APIC +1 ambarcaţiune de salvare cu 2 subofiţeri.

Ajunşi la faţa locului, salvatorii au raportat că în acest eveniment a mai fost implicată o minoră, tot de 13 ani, care a fost recuperată din rău de către cetăţeni.

Totodată, s-a solicitat suplimentarea mijloacelor de intervenţie cu echipa de cautare-salvare din mediu acvatic (scafandrii) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria pentru căutarea persoanei dispărute.
S-a făcut solicitare către ISU GR pentru sprijinirea cu doi scafandri, necesari formării echipajului de căutare salvare.

În acest moment, se intervine pe Raul Vedea (raza comunei Smârdioasa, sat Soimu) pentru căutarea minorei, cu următoarele forţe şi mijloace:
-Detasamentul Zimnicea:1 ASAS, 1 APIC, 1ambarcatiune şi 7 subofiţeri;
– Detaşamentul Alexandria: o autospecială scafandri, 1 ambarcaţiune, 1 APIC, 1 ofiţer şi 5 subofiţeri;
-ISU GR:1APIC, 2 subofiţeri
-1 echipaj SMURD
-IPJ:1 ofiţer, 3 subofiţeri

La ora 17.05, echipajul de scafandri a început scufundările şi, din păcate, până acum sunt fără rezultate.

La lăsarea întunericului, căutările au fost întrerupte, urmând a fi reluate mâine de dimineaţă.
Acestea s-au desfăşurat pe o distanţă de aproximativ 1 km în aval, de echipa de scafandri şi cca. 6 km de către ceilalţi pompieri, cu bărcile de salvare.