Mini fabrică ilegală de țigări, în Teleorman. Patru persoane din Peretu, Șcrioaștea și Roșiori, sub control judiciar

În ziua de 09.07.2018 lucrători de poliție judiciară din cadrul I.P.J. Teleorman-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în continuarea cercetărilor ce se efectuează înt-un dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Roșiori de Vede, au pus în executare un număr de șapte mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Teleorman și Dolj. Persoanele erau suspectate de implicare în săvârșirea unor infracțiuni la regimul produselor accizabile, ocazie cu care au fost identificate și ridicate în vederea cercetărilor 41,5 kg tutun de fumat, mașini artizanale destinate producerii tutunului de fumat și înscrisuri care probează activitatea infracțională.

La sediul I.P.J. Teleorman  au fost conduse un număr de 6 persoane pentru cercetări,  în baza unor mandate de aducere emise de organele de cercetare ale poliției judiciare, iar în urma activităților desfășurate, procurorul de caz a dispus masura controlului judiciar față de numiții: M. A. M. – de 28 ani, din Roșiorii de Vede, M. S. V. – de 30 ani, din Scrioaștea,  P.M. G. – de 26 ani, din Peretu și P. A. – de 53 ani, din Peretu, județul Teleorman, având calitatea de inculpați.

„În perioda 01.05.2018-09.07.2018 la diferite intervale de timp și în baza aceleași rezoluții infracționale, suspecții, M.A.M., M.S. V., P. M. G. si P. A. au produs, în afara unui antrepozit fiscal, cantitatea de 332,61 kg tutun de fumat nemarcat fiscal, din care cantittaea de 291,11 kg tutun de fumat au comercializat-o în afara unui antrepozit fiscal pe teritoriul României către diferiți cumpărători, iar cantitatea de 41.5 kg tutun de fumat au deținut-o ilegal în data de 09.07.2018, în afara unui antrepozit fiscal în vederea comercializării. Toate aceste activități au fost realizate în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către organul competent, în acest mod sustrăgându-se de la plata accizei”, se arată într-un comunicat al IPJ Teleorman.