Mesajul Partidei Romilor “Pro- Europa” Teleorman de Ziua Minorităţilor Naţionale

Ziua de 18 Decembrie are o simbolistică aparte pentru toate minorităţile din România, fiind declarată Ziua Minorităţilor Naţionale, aşa cum prevede Hotărârea de Guvern Nr.881/1998, putând vorbi de existenţa unei tradiţii în acest sens.

Cea mai numeroasă minoritate din judeţul nostru este minoritatea romă, iar Preşedintele Partidei Romilor “Pro-Europa” Teleorman, Mielu Lixandru, a dorit să transmită un mesaj cu prilejul acestei zile: “ De ziua tuturor minorităţilor dorec să subliniez că diversitatea etnică, lingvistică, culturală au contibuit  la dezvoltarea României că ţara multiculturală.

Din punctul nostru de vedere România este locul unde nu numai că suntem acasă, ci şi locul în care putem să ne dezvoltăm identitatea etnică.

În calitatea mea de preşedinte al Partidei Rromilor Teleorman folosesc acest prilej pentru a adresa etniei rome şi celorlalte minorităţi din România ,precum şi majoritarilor ,cele mai bune gânduri, sănătate şi bunăstare, însoţite de tradiţionala urare: LA MULŢI ANI!”