Medicul Virgil Roșoiu, trimis în judecată pentru „luare de MITĂ”. Procurorii spun că ar fi primit 300 de lei de la un pacient

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, cu sprijinul ofițerilor Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Teleorman, au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului R.V., medic angajat al Spitalului Județean de Urgență Alexandria pentru săvârșirea infracțiunii de „luare de mită”  în formă continuată , prev de art.289 alin.1 C.p.rap. la art.35 C.p. (2 acte materiale).

În fapt, medicul Roșoiu Virgil a primit la date diferite, de la același martor denunțător, suma de 100 lei, respectiv, suma de 200 lei, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, constând în acordarea îngrijirile necesare unei persoane internate la unitatea spitalicească .

Potrivit art. 289 alin. 1 C.p. infracțiunea de luare de mită constă în ”fapta funcționarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, (…) primește bani care nu i se cuvin, în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu (…), se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea dreptului de a exercita profesia în executarea căreia a săvârșit fapta”.

Dosarul  penal a fost înaintat spre competentă soluționare la Tribunalul Teleorman.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de Procedură Penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.