Magistrații au respins contestațiile în cazul polițiștilor din Roșiorii de Vede, acuzați de “luare de mită”

Alexandru Tumbea, Sionel Cornel Gabriel și Pîstae Mitică Ciprian, subofițeri în cadrul Poliției municipiului Roșiorii de Vede vor fi judecați pentru săvârșirea infracțiunii de “luare de mită”. Magistrații de la Curtea de Apel București au respins contestațiile depuse de cei trei și au menținut soluția data de către judecătorii de la Tribunalul Teleorman.

Conform DGA- Serviciul Teritorial Teleorman- în perioada iulie-noiembrie 2017, agenţi de poliţie rutieră din cadrul unei unităţi de poliţie au pretins şi primit sume de bani pentru a nu lua măsurile ce se impuneau faţă de conducători auto depistaţi că au încălcat legislaţia rutieră sau nu şi-au îndeplinit îndatoririle de serviciu cu ocazia constatării unor încălcări ale prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice.

„Faptele comise, în perioada august – noiembrie 2017, au constat în primirea unor sume de bani cuprinse între 50 și 200 lei de la conducătorii auto opriți în trafic și încălcarea atribuțiilor de serviciu cu ocazia constatării  unor abateri săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice”, se arată întru-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Cei trei au fost puși la dispoziția IPJ Teleorman și li s-a interzis dreptul de a purta armanent. Totodată, până la o soluție definitivă, acestia nu vor beneficia de anumite sporuri prevăzute de lege și vor activa ca „ofițeri de serviciu” la sediul Poliției din Roșiorii de Vede.