LIGA 3 / VOINŢA TR.MĂGURELE A SPĂLAT ONOAREA FOTBALULUI TELEORMĂNEAN ÎN DERBY-UL DE LA PLOIEŞTI

Echipa de fotbal Voinţa Tr.Măgurele a evoluat admirabil la Ploieşti în faţa liderului clasamentului – în meciul din etapa a 22-a a Ligii 3 – şi a produs o mare surpriză prin victoria cu 3-1 (1-1). Este adevărat că avem de-a face cu un derby între formaţii de pe podium, dar prahovenii, neînvinşi în campionat şi veniţi după acel galopant 4-1 de la principala contracandidată la promovare, FCM Alexandria, păreau favoriţi siguri. Pe teren lucrurile au stat altfel (partida a fost televizată în direct), teleormăneni pregătiţi de un antrenor experimentat cum este Mugurel Cornăţeanu jucând curajos şi cu determinare, în timp ce gazdele, care au deschis repede scorul, au părut lipsite de inspiraţie, mai ales în repriza a doua. Astfel, se poate aprecia că prin acest succes Voinţa a spălat onoarea fotbalului teleormănean, ştirbită serios după înfrângerea ruşinoasă a alexăndrenilor pe teren propriu în etapa precedentă.

Pentru Voinţa au jucat Isvoranu – Suciu, Sălcianu, Prodan (Pantelimon), Mitrea – Chebac (Roman), Moise – Niculae, Cruceru (Scurtu), Mihaiu – Fotescu. Golurile au fost marcate de Fotescu (min.45), Antoche – autogol / min.52 şi Niculae (min.90+3), ultimul fiind în urma unui şut superb. Anterior, în minutul 2, fostul dinamovist Păun a marcat pentru Petrolul.

Sigur, calcule se pot face. Petrolul, în loc de un avans de zece puncte faţă de cele mai puternice “opozante” din seria a treia, mai are un plus de patru lungimi faţă de Voinţa şi altul de şapte în comparaţie cu FCM Alexandria. Însă, mai sunt de parcurs doar patru etape şi este greu de crezut că ploieştenii pot rata prima poziţie a ierarhiei la final. Totuşi, confruntările din deplasare cu Atletic Bradu şi Astra 2 nu mai par aşa de uşoare.

Dar, dacă am ajuns la calcule, să socotim cum ar fi arătat clasamentul la zi cu un FCM care nu pierdea 8 puncte (cu Flacăra Moreni, Concordia Chiajna 2 şi Petrolul). Realitatea este, însă, că după etapa a 22-a ploieştenii rămân în continuare pe primul loc cu 53 de puncte, urmaţi de Voinţa – 49 p. şi FCM (care a stat) – 46 p. Cealaltă echipă din Teleorman din această serie a Ligii 3 de fotbal a reuşit o victorie foarte importantă, 4-2 (1-1) cu modesta echipă din Domneşti. Pentru gazde au înscris Cristil – două, Velica şi Stan, roşiorenii acumulând astfel în subsolul clasamentului 20 de puncte.

Etapa viitoare va aduce faţă-n faţă pe Voinţa Tr.Măgurele şi FCM Alexandria, într-un alt derby al seriei a III-a. Partida se anunţă interesantă şi datorită normalei schimbări a conducerii tehnice a alexăndrenilor, după demiterea lui Marius Stoica fostul secund Marian Botea şi Sorin Albeanu asumându-şi pregătirea jucătorilor pentru ultimele patru meciuri.

ŞTEFAN STAN