LIGA 3 DE FOTBAL / FCM ALEXANDRIA OBŢINE O VICTORIE (CATEGORICĂ) DUPĂ MULT TIMP

Etapa a 24-a a Ligii 3 de fotbal, ediţia 2017-2018, a adus în seria a treia victoria categorică a echipei FCM Alexandria în faţa formaţiei Atletic Bradu, cu 6-0 (1-0). Aparent, stadionul din reşedinţa Teleormanului găzduia o confruntare echilibrată între ocupantele locurilor trei şi, respectiv, şase din clasamentul la zi. Cum de la ultima victorie, ce-i drept chinuită, cu FC Aninoasa (1-0), au trecut aproape 40 de zile, era de aşteptat un iureş al alexăndrenilor încă din start. Şi aşa a fost, la prima acţiune ofensivă, imediat după fluierul de început al arbitrului, ratându-se deschiderea scorului. Din păcate, în „grămada” din apropierea porţii un fundaş al oaspeţilor s-a accidentat fiind nevoie de ambulanţă pentru investigaţii medicale la spital. Jocul a continuat cu dominarea teritorială a FCM-ului, mai multe ocazii fiind ratate incredibil. Un singur gol reuşit de Calofir (min.28) în repriza întâia creează impresia că în teren a existat un oarecare echilibru.

Lipsa de concentrare în ofensivă pare a fi şi după pauză principala problemă a atacanţilor teleormăneni. Pe acest fond, fundaşul Sârbu (unul dintre cei mai activi jucători) se aventurează încă o dată spre poarta argeşenilor şi este oprit doar prin fault. Lovitura de la 11 metri este transformată de Calofir (min.64) şi de aici Atletic parcă a rămas fără „oxigen”. Astfel, golurile se înmulţesc în mod firesc: Radu (68), Căpăţână (69), Barbălată (72 şi 84). De remarcat că noua conducere tehnică a folosit pe parcurs nu mai puţin de cinci juniori, Alexandru Ciambru (de la FCM 2) fiind chiar debutant. În timp ce la echipa din Bradu am remarcat în partea a doua a disputei prezenţa unui „veteran”, cu vârsta de 47 de ani (!), care este, de fapt, preşedintele clubului…

Pentru FCM au jucat: Olteanu, Sîrbu, Floricel (Călin), Ciocoteală, Boşoteanu, Terci (Barbălată), Vîlcică (Ciambru), Desculţu, Radu, Căpăţînă (Vîrtej) şi Calofir. Ca urmare a acestei victorii, alexăndrenii au revenit pe locul doi, cu 50 de puncte, ca şi Voinţa Tr.Măgurele (care a stat în această etapă), dar cu un golaveraj superior. Cum era de aşteptat, Petrolul Ploieşti (3-1 cu CS Mioveni 2) este deja promovată matematic în Liga a II-a din seria a treia, cu două etape înainte de finalul campionatului. Distanţa prahovenilor faţă de principalele urmăritoare este după această etapă de nouă puncte.

Cealaltă formaţie din judeţul Teleorman, Sporting Roşiori, a părăsit învinsă terenul la Aninoasa (2-3), după ce a condus cu 2-0 din minutul 12, golurile oaspeţilor fiind marcate de Pahonţu (autogol) şi Brânceanu. Astfel, Sporting rămâne în subsolul clasamentului (locul zece din 13 echipe), cu 20 de puncte, la fel ca formaţiile FC Aninoasa şi CS Mioveni 2.

ŞTEFAN STAN