LIGA 3 DE FOTBAL / DERBY-UL JUDEŢEAN ALEXANDRIA–TR.MĂGURELE, CÂŞTIGAT DE CSM

Derby-ul judeţean din seria a treia a Ligii 3 de fotbal, dintre CSM Alexandria şi Turris Oltul Tr.Măgurele, a fost câştigat  la limită de echipa  din reşedinţa Teleormanului, 2-1 (1-0). Rezultatul poate părea surprinzător deoarece cele două formaţii erau separate în clasament, înaintea etapei a 23-a, de 16 puncte. Mai mult, oaspeţii – liderul autoritar al seriei – aveau o singură înfrângere în 22 de meciuri. De altfel, sub aceste auspicii a început confruntarea, Turris arătând o anumită superioritate ca posesie a balonului, în condiţiile în care alexăndrenii s-au arătat preocupaţi îndeosebi de organizarea în apărare în faţa adversarului ce a inclus mai mulţi jucători cu experienţă. Numai că la primul corner, în minutul 30, fundaşul Boşoteanu a reluat cu capul, deschizând scorul. Turnenii au trecut apoi la o construcţie ofensivă mai simplă care a generat ocazii, însă au avut în faţă un portar excelent – Olteanu.

După pauză, oaspeţii, cu dorinţa refacerii rapide a egalitaţii, au cam neglijat defensiva, iar pe acest fond alexăndrenii au fost cei care au majorat scorul, în urma unui contraatac, prin neobositul mijlocaş Mitran (min.55). Astfel, jucătorul şi-a făcut un frumos cadou în ziua sa de naştere. Oaspeţii par din ce în ce mai nervoşi de evoluţia scorului, atacă cu toate liniile şi reuşesc un gol (min.61), prin Dragu, din penaltiul acordat pentru un fault în careu. Tot ei se arată în continuare mai periculoşi, dar Olteanu este admirabil. Totuşi, în minutul 81 fundaşul CSM-ului Sârbu a irosit o mare şansă de a aduce liniştea… Finalul este gestionat inteligent de gazde, care nu şi-au ascuns la sfârşitul disputei bucuria pentru acest succes. La CSM au evoluat Olteanu – Sârbu, Ciocoteală, Boşoteanu, Ov.Gheorghe, Vîlcică, Popa, Mitran, Cîmpan, Terci, Matei. Pe parcurs au mai intrat Desculţu, Fotescu, Gherghiceanu, Vintilă. Pentru Turris au jucat Dumitrescu – Savin, Balgiu, Matei, Pencea, Dragu, Băjenaru, Tescan, Pahonţu, Radu, Mitrea. Au mai fost folosiţi Vlad, Ciobanu, Mărioara.

Îm concluzie, derby-ul judeţean a fost un meci spectaculos, frumos, eşecul turnenilor nepunând în pericol – cred eu – promovarea în eşalonul fotbalistic superior. Practic, după această etapă Turris este în continuare pe primul loc cu 53 de puncte, la opt distanţă de Flacăra Horezu şi la nouă puncte faţă de Universitatea Craiova 1948 SA. Gruparea CSM Alexandria (neînvinsă de cinci etape) este pe locul patru cu 40 de puncte.

Din păcate, într-un alt „derby”, cel al codaşelor clasamentului, Sporting Roşiori a terminat la egalitate (!), acasă, cu Viitorul Domneşti (1-1), oaspeţii mărindu-şi astfel „zestrea” de puncte la…două.

ŞTEFAN STAN