LIGA 3 DE FOTBAL / CSM ALEXANDRIA VICTORIOASĂ, DAR SURPRIZA CU MORENI NU SE UITĂ UŞOR

Când mă îndreptam spre stadionul din Alexandria, acolo unde CSM urma să întâlnească pe Flacăra Moreni în etapa a III-a a Ligii 3 de fotbal, mă gândeam că gazdele nu vor avea un meci uşor. Formaţia din Dâmboviţa remizase acasă (1-1) în etapa trecută cu Turris Oltul Tr.Măgurele, dar venea în reşedinţa judeţului Teleorman după ce în luna aprilie furnizase, probabil, cea mai mare  surpriză a campionatului, învingând la Alexandria cu 1-0 una dintre candidatele la promovare în Liga a doua. Dintr-un penalti care a reprezentat singura apropiere de poarta adversă pe tot parcursul acestei confruntări …

Cu numai trei jucători din echipa de atunci (între noutăţi aflându-se doi de la FCM), morenarii au făcut în prima repriză acelaşi joc, cu apărare aglomerată şi „omorârea” pe cât posibil a spectacolului. Alexăndrenii, fără trei titulari accidentaţi, dar cu mai mulţi tineri, au avut iniţiativa, însă şi-au creat prea puţine şanse de gol. Şi cum se întâmplă adesea, pe finalul reprizei Flacăra putea deschide scorul la o greşeală a apărării teleormănene.

Repriza a doua a adus prima mutare în tabăra locală, întârindu-se, cum era firesc, linia ofensivă. Jocul mai combinativ a favorizat apariţia golurilor mult aşteptate în tribune şi pe banca tehnică, autorul lor, Vintilă (transferat de la Mioveni), finalizând cu experienţă şi calm în minutele 52 şi 62. De aici gazdele, mulţumite, au făcut un pas înapoi, minutele până la final fiind „urâţite” de numeroase faulturi şi întreruperi dictate de arbitri. În această dispută sportivă, pentru CSM au evoluat Olteanu – Sîrbu, Mitran (Terci), Novacek, Borţosu, Vîlcică, Boşoteanu, Câmpanu (Luca), Vintilă (Gherghiceanu), Popa, Moldovan (Căpăţînă). Cu acest succes alexăndrenii s-au instalat pe primul loc al clasamentului, datorită golaverajului.

Pe cochetul stadion din municipiul Tr.Măgurele, Turris Oltul s-a impus greu în faţa codaşei Atletic Bradu, cu 1-0, golul fiind marcat de Constantinescu din penalti în minutul 33. Aşa cum ne-a obişnuit, Sporting Roşiori a mai adăugat la acest început de campionat o înfrângere severă (0-3) la Bascov, ultimele două goluri primindu-le pe final de partidă. (Culmea este că dintr-o declaraţie a reprezentantului conducerii clubului teleormănean rezultă că, dincolo de rezultatul ruşinos, totuşi, cu o nou promovată în Liga 3, roşiorenii au jucat bine…).

ŞTEFAN STAN