LIGA 3 DE FOTBAL / CSM ALEXANDRIA, NEÎNVINSĂ DE ŞAPTE ETAPE, A CÂŞTIGAT LA HOREZU!

CSM Alexandria a produs surpriza etapei a 25-a a Ligii 3 de fotbal, învingând în deplasare pe Flacăra Horezu (cu 2-0), revelaţia acestei ediţii de campionat. De altfel, formaţia vâlceană, aflată mereu în spatele liderului clasamentului – Turris Oltul Tr.Măgurele, este la prima înfrângere pe teren propriu în actualul sezon competiţional. Alexăndrenii, care în tur au pierdut acasă cu Flacăra, au făcut cel mai bun joc, după cum apreciază Constantin Miruţă, membru al staff-ului. În faţa unui adversar valoros, totuşi, evoluţia consistentă, matură, a făcut diferenţa, din nou merite deosebite având căpitanul-portar Olteanu, care a dat încredere prin intervenţiile sale. Scorul a fost stabilit printr-un autogol şi apoi prin reuşita golgheterului grupării din Teleorman, Cîmpanu. CSM a intrat în teren cu Olteanu – Sîrbu, Ciocoteală, Novacek, Gh.Ovidiu, Mitran, Vîlcică, Popa, Moldovan, Cîmpanu, Fotescu. Pe parcurs au mai fost folosiţi Matei, Vintilă, Boşoteanu şi Gherghiceanu.

De remarcat că CSM este neînvinsă de şapte etape, având victorii cu Turris Oltul, U Craiova SA şi Flacăra Horezu şi un egal la Braşov cu SR Municipal, toate fiind echipe cu aspiraţii la promovare. Mai mult, în cele zece etape din retur teleormănenii au înregistrat o singură înfrângere şi se află, cu 44 de puncte, la unul singur distanţă de ocupanta locului trei. În aceste condiţii pare surprinzătoare hotărârea profesorului Sorin Albeanu de a renunţa la conducerea tehnică „din motive personale”, după cum ne-a declarat şeful clubului, Şerban Slăbescu. Noul antrenor principal este Alin Pânzaru, fost tehnician al formaţiilor Oţelul Galaţi şi Dacia Unirea Brăila, dar şi jucător la Oţelul Galaţi, Gloria Buzău sau FC Vaslui.

Să consemnăm şi faptul că Turris Oltul a câştigat la satelitul „Astra 2”, cu 1-0, prin golul lui Pahonţu, păstrând astfel avansul consistent de nouă puncte faţă de „oltenii lui Mititelu”, când au mai rămas cinci lungimi de campionat. În schimb, Sporting din Roşiorii de Vede s-a făcut iarăşi de râs şi a pierdut acasă (1-2) cu Atletic Bradu. Iar după cum arată poziţia sa în ierarhia la zi, a 13-a, este aproape imposibil să mai părăsească subsolul clasamentului…

                                    ŞTEFAN STAN