LIGA 3 DE FOTBAL / CSM A DOMINAT, DAR FC VOLUNTARI 2 A CÂŞTIGAT LA ALEXANDRIA

De multă vreme nu am asistat la un meci de fotbal în care o echipă, cea a gazdelor, să domine, uneori cu autoritate, dar la final rezultatul să fie favorabil oaspeţilor. FC Voluntari 2 a câştigat la Alexandria în etapa Ligii 3, 1-0 cu CSM, însă scorul ascunde realitatea de pe terenul cu iarbă. CSM a început cu o formulă mai ofensivă – Olteanu, Ciocoteală, Gherghiceanu, Gheorghe, Căpăţână, Vîlcică, Boşoteanu, Cîmpanu, Vintilă, Popa şi Radu, revenirile lui Ciocoteală şi Gheorghe după accidentări mai grave ridicând „ştacheta” valorică coborâtă surprinzător în ultimele etape. Poate şi sărăcia de puncte a generat iureşul alexăndrenilor din startul disputei. Din păcate, din cele şase ocazii favorabile create în primele 20 de minute niciuna nu s-a soldat cu gol. Şi cum se întâmplă destul de des, ilfovenii au fost periculoşi la singura lor ieşire ofensivă mai serioasă, când au obţinut o lovitură liberă după ce un apărător local s-a aflat la limită de cartonaşul roşu.

Dacă pentru CSM ghinionul, portarul advers şi barele (trei) au constituit obstacole, jucătorii de la FC Voluntari 2 (totuşi cu o şansă mare de a înscrie la începutul reprizei a doua, când Olteanu s-a opus excelent) au preferat să se apere aglomerat, să tragă de timp şi să simuleze nu de puţine ori faulturile. O singură dată au speculat presiunea tot mai evidentă de pe umerii gazdelor (accentuată şi de un gol „încâlcit” anulat după semnalizarea tuşierului) pentru a înscrie spectaculos în minutul 81, la o fază când pe „bulevardul” creat în partea dreaptă a defensivei locale mingea expediată de un atacant abil a ajuns în plasa laterală interioară a porţii alexăndrene.

Aşa s-a scris istoria acestei confruntări care duce CSM-ul tot mai jos în clasament (locul 12 cu opt puncte). În vecinătate se află Sporting Roşiori (cu două puncte), învinsă de asemenea acasă de Hermannstadt 2 Sibiu (1-3). Singura echipă teleormăneană cu un rezultat pozitiv în această etapă este Turris Oltul Tr.Măgurele, victorioasă acasă (1-0) cu FC Pucioasa. Un succes obţinut în urma unui penalti transformat de „veteranul” M.Constantinescu în minutul 45.

Fireşte, în zilele următoare calculele iubitorilor fotbalui se vor lega de etapa următoare, când la Tr.Măgurele va avea loc aşteptatul derby al judeţului Teleorman în Liga 3, Turris Oltul – CSM.

ŞTEFAN STAN