LIGA 2 DE FOTBAL / TURRIS ŞI-A MĂRIT AVANSUL ÎN CLASAMENT DUPĂ VICTORIA CU GLORIA BUZĂU

Derby-ul etapei a X-a din Liga 2 de fotbal, între Turris Oltul Tr.Măgurele şi Gloria Buzău, s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor, 2-1 (0-0), meciul fiind transmis în direct de un post naţional de televiziune. Prima repriză a fost echilibrată, gazdele având totuşi mai multe acţiuni spre poarta adversă, fără a-şi crea ocazii clare. Putea fi 1-0, însă Ciobanu a ratat cu seninătate lovitura de la 11 metri acordată de arbitrul central în minutul 22. După pauză, Turris, cu un nou antrenor principal – Florin Bratu – s-a arătat mai insistentă în faza ofensivă şi ca urmare Pană (min.50) a deschis scorul. Ciobanu putea mări diferenţa în minutul 77, mingea expediată de el lovind bara. Cu puţin noroc, buzoienii au egalat prin Huiban în min.87. Şi când se părea că remiza va fi deznodământul, în minutul 90+1 Voicu a profitat de o gafă a portarului Balauru şi a adus un succes teleormănenilor.

Astfel, gruparea din municipiul de pe malul Dunării rămâne liderul clasamentului cu 25 de puncte, locul doi fiind ocupat de CS Mioveni, cu 20 de puncte. Dar iată şi alte rezultate din această etapă: Farul Constanţa – Sportul Snagov 1-0, CS Mioveni – FC Csikszereda 3-0, Dacia Getica Bucureşti – Dunărea Călăraşi 2-3, Concordia Chiajna – Metaloglobus Bucureşti 1-1, CSM Reşiţa – Viitorul Tg.Jiu 1-7 (!), Pandurii Tg.Jiu – Petrolul Ploieşti 0-1, Politehnica Timişoara – FC Argeş Piteşti 3-0, Universitatea Cluj – Ripensia Timişoara 1-1.

În etapa viitoare, Turris va juca sâmbătă (12 octombrie), în deplasare, cu Metaloglobus Bucureşti, formaţie aflată pe locul şapte cu 15 puncte.

ŞTEFAN STAN