LA ZI DIN BASCHET / ALEXANDRIA VA GĂZDUI TURNEUL FINAL UNDER 16

Federaţia Română de Baschet a stabilit ca turneul final al CN U-16 feminin, unde se va decide campioana ţării în ediţia 2017-2018, să fie găzduit de frumoasa Sală Polivalentă din municipiul Alexandria. După cum se ştie, echipa de cadete a CSS Alexandria s-a calificat în ultima fază a acestei competiţii în urma a 24 de meciuri – eşalonate pe parcursul mai multor luni, conform regulamentului – în care nu au cunoscut înfrângerea. Cu şanse mari la câştigarea unui nou titlu de campioană naţională la Under 16, elevele antrenorilor Mădălin Piperea şi Costina Piperea se vor înfrunta în reşedinţa judeţului Teleorman, în perioada 23-27 mai, cu alte cinci echipe: Olimpia Bucureşti, LPS CSS Satu Mare şi probabil (mai sunt meciuri de disputat în cealaltă grupă semifinală) CSS Bega Timişoara, ACS Champions Bucureşti şi LAPI Dej.

Deocamdată, fetele de la CSS Alexandria, sub titulatura CSBT 2, participă în aceste zile la turneul final al Ligii I de baschet feminin pentru echipele-satelit ale cluburilor din LNBF. La Tg.Mureş, teleormănencele au susţinut miercuri două meciuri, cu FCC ICIM 2 Arad (61-72) şi BC Sirius 2 Tg.Mureş (71-52). Sunt rezultate obţinute în condiţiile în care aici se joacă fără Voicu, Mihai, Podar, Manea sau Enache, care puteau face parte din lotul deplasat pentru acest turneu. În următoarele confruntări talentatele cadete din Alexandria vor întâlni, în ordine, formaţiile din Sf.Gheorghe, Cluj Napoca şi Braşov. Cu siguranţă, acest  turneu este folositor  doar din perspectiva pregătirii asaltului  pentru medaliile de aur la U-16, deoarece rezultatele de la Tg.Mureş nu mai au, practic, nicio importanţă…

Şi încă o veste din acest sport spectaculos. FRB a dat publicităţii lista echipelor înscrise în ediţia 2018-2019 a LNBF 3×3, campionat organizat în permieră. Între cele 15 formaţii feminine care şi-au exprimat intenţia de a lua parte la această competiţie nouă se află şi CSBT Alexandria. De altfel, toate structurile de seniori au obligaţia să înscrie echipe şi la 3×3, disciplină sportivă ce va deveni olimpică. Însă, în opinia mea, trebuie anulată decizia FRB de a impune şi prezenţa echipelor-satelit în Liga I.

ŞTEFAN STAN