La Vârtoape, tradiția sportivă continuă! Competiția “CUPA MĂRȚIȘORULUI” a ajuns la a XIII-a ediție

Într-o organizare de excepție, așa cum se întâmplă de fiecare dată, la sfârșitul săptămânii trecute, în comuna Vârtoape, s-au desfășurat competițiile sportive “Cupa Mărțișorului” și “Crosul Mărțișorului”. 13 ani de tradiție, în care mii de elevii din mediul rural și-au etalat calitățile sportive, unii dintre ei cu performanțe notabile. Și anul acesta, peste 300 de copii de la unitățile de învățământ din localitățile Vârtoape, Perii Broșteni, Ciolănești și Trivale Moșteni au luat parte la startul întrecerilor sportive de fotbal și cros. Lupta a fost acerbă, uneori pe viață și pe moarte, toți concurenții primind dulciuri și suc, iar cei mai buni dintre ei au fost răsplătiți cu medalii, cupe și tricouri.

Părintele evenimentului, nimeni altul decât profesorul de sport și antrenorul de atletism Ion Bratu, a declarat că “parcă ieri s-a desfășurat prima ediție. Sunt bucuros să văd că tânăra generație iubește sportul. Unii au calități de mari campioni. Sunt convins că mulți dintre ei vor face sport de performanță. Însă, nu trebuie să uităm aportul celor care, an de an, fac posibile aceste întreceri sportive. Vreau să mulțumesc Direcției Județene pentru Tineret și Sport Teleorman, doamnei director Mariana Mitran, și primăriei din Vârtoape, condusă de către domnul Ilie Boboc“. Și Clubului Sportiv Vârtoape, adăugăm noi, condus de inimosul profesor Ion Bratu.

Și cum fotbalul își are locul lui, la finalul competiției, jucătorii echipelor din Vârtoape, Scrioaștea și Talpa au jonglat cu balonul rotund, într-o altă competiție ce-și are obârşia în comuna Vârtoape, denumită generic “Cupa satelor la fotbal”