La Copăceanca se fură codrul! Hoții de lemne nu mai pot fi opriți nici cu focuri de armă

Un pădurar din municipiul Roșiorii de Vede, angajat al Ocolului Silvic de pe raza comunei Călinești, a fost obligat să folosească armamentul din dotare pentru a-i opri pe hoții de lemne. Cele trei focuri de avertisment, trase în plan vertical, nu i-au speriat pe aceștia, bărbații fugind fără să le pese de somațiile pădurarilor.

Săptămâna trecută, într-o acțiune pentru depistarea persoanelor care fură material lemnos, pădurarii au observat două căruțe încărcate cu lemne, pe raza satului Copăceanca, comuna Călinești. Imediat, s-a pornit în urmărirea lor. În ciuda avertismentelor, hoții nici nu vrut să audă somațiile pădurarilor, chiar dacă, la un moment dat, aceștia au uzitat de armamentul neletal din dotare.

Potrivit declarației pădurarului, unul dintre ocupanții atelajului hipo a fost recunoscut. Împreună cu polițiștii s-a mers la locuința acestuia, unde s-a găsit întreaga cantitate de lemne. Ulterior, bărbatul a spus și cine se afla în celălalt utilaj hipo.

În cauză, oamenii legii au întocmit dosare penale, sub aspectul săvarșirii infracțiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.