L-a lovit norocul! Primarul Nicolae Bădănoiu are un salariu de bază de 114 milioane de lei vechi

În timp ce asistenții medicali și personalul auxiliar de la Spitalul din Videle s-au trezit peste noapte cu veniturile micșorate, pentru primarul Nicolae Bădănoiu noua lege a salarizării a venit ca o mană cerească. De la 1 ianuarie, primul gospodar al urbei are bani de-i întoarce cu furca. Indemnizația lunară este de 114 milioane de lei vechi, iar după ce plătește toate dările către stat, îi mai rămân “în mână” aproximativ 70 de milioane de lei vechi. Cam cât iau toți preșcolarii, ca alocație de stat, de la cea mai aglomerată grădiniță din Videle.

De avantajele legii a beneficiat și viceprimarul Silvică Nicu Șerban. Omul 2 din primăria Videle are un salariu de bază de 95 de milioane de lei vechi. După achitarea impozitelor, îi mai rămân în buzunar vreo 56 de milioane de lei vechi. Și asta nu e tot. Conform legii, indemnizația primarilor și viceprimarilor crește cu 25% în cazul în care aceștia implementează proiecte cu fonduri europene nerambursabile. Cu alte cuvinte, salariul primarului Bădănoiu și viceprimarului Șerban se poate majora cu sume cuprinse între 15 și 20 de milioane de lei vechi. Bani cash!

Din documentul publicat pe pagina oficială a instituției, nici secretarul, directorii executivi, șefii de birou sau de serviciu nu au grija zilei de mâine. Salariile domniilor lor pornesc de la 57 de milioane și ajung la 87 de milioane de lei vechi.

La fel ca în toate primăriile din județ și din țară, categoria cea mai defavorizată este formată din muncitorii calificați, șoferi, îngrijitori sau paznici. Aceștia câștigă puțin peste salariul minim pe economie, iar dacă au toate gradele și vechime în muncă, remunerația poate ajunge la aproximativ 24 de milioane de lei vechi.