Klaus Iohannis a început în forţă bătălia pentru un nou mandat. A fost întâmpinat cu entuziasm de oameni care s-au înghesuit să dea mâna cu el (P)


Preşedintele Klaus Iohannis a participat în week-end la două acţiuni ale PNL, care au beneficiat de toate ingredientele unei lansări reuşite în cursa pentru un nou mandat: băi de mulţime, atacuri la adresa PSD, încrederea delegaţilor liberali în succesul electoral.

Mai mult de 10 de minute a avut nevoie preşedintele Klaus Iohannis pentru a intra în sala Casei de Cultură din Constanţa, unde a fost programată reuniunea organizaţiilor liberale din Zona de Sud-Est. În timp ce liderii PSD sunt huiduţi peste tot unde se duc, la venirea preşedintelui Klaus Iohannis oamenii s-au strâns în număr mare chiar în faţa sălii în care urma  să aibă loc reuniunea. Deşi oraşul lor trece drept un fief PSD, constănţenii s-au înghesuit să facă poze, să dea mâna, să-i vorbească preşedintelui. Preşedintele a fost oprit chiar şi în holul Casei de Cultură, de oameni dornici să discute cu el preţ de câteva secunde. Intrarea în sală a preşedintelui Klaus Iohannis a dinamizat mulţimea: oamenii au început să fluture steaguri ale României, ale UE dar şi bannere pe care scria ”o Românie normală”. Preşedintele Iohannis a trecut printre oameni, fâcând o nouă baie de mulţime, acompaniată de sute de poze făcute cu telefoanele de către delegaţi. În drumul spre podiumul sălii de şedinţă, şeful statului a dat mâna şi a vorbit cu mai mulţi delegaţi.

O să fiţi principalul partid al unei coaliţii democratice care va guverna România mult mai bine în viitor, mult mai mult timp “, a fost mesajul cu care  preşedintele Klaus Iohannis a electrizat sala. De altfel, terenul fusese pregătit la Şcoala de Vară a Tineretului Liberal, desfăşurată tot sâmbătă. Întrebat dacă Ludovic Orban ar putea fi o variantă de premier, Iohannis a replicat: ”Oricând, Ludovic, oricând”.

PSD a produs ”cea mai dezastruoasă guvernare din ultimii 30 de ani”, a  acuzat preşedintele Klaus Iohannis. El a mai spus că social-democraţii nu au avut timp să guverneze şi pentru oameni şi au dat legi care să submineze justiţia, poliţia şi administraţia publică. Şeful statului a explicat că în ultimii ani şi-a folosit toate pârghiile constituţionale pentru a bloca măsuri care ar fi fost catastrofale pentru ţară. 

Pregătirea pentru guvernare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avut un mesaj în aceeaşi notă. “Trebuie să ne pregătim pentru guvernare şi suntem pregătiţi pentru guvernare. Trebuie în schimb să facem lucrul ăsta cu trudă, cu modestie, cu smerenie faţă de concetăţenii noştri, cu atenţie la problemele fiecărei categorii sociale, să analizăm fiecare soluţie posibilă  astfel încât orice decizie pe care o luăm să garanteze efectele favorabile pentru societatea românească”, a solicitat preşedintele PNL. Orban a spus celor prezenţi că PNL nu trebuie să cadă în ispita de a lua decizii pe picior, de a scoate din joben ordonanţe de urgenţă peste ordonanţe de urgenţă, fără niciun fel de fundamentare.

Vă cer să puneţi pe primul plan această bătălie pentru România. Vă cer, printre vecini, rude, cunoscuţi, să transmiteţi aceşt mesaj: România nu e condamnată să fie la periferia Europei, România are şansa unui destin măreţ cu o singură condiţie să se ducă la vot şi să voteze cu Iohannis preşedinte”, a solicitat Ludovic Orban.

Zilele acestea asistăm la ultimele zvâcniri de disperare ale guvernului PSD. După ce a secătuit ţara de tot ce se putea, PSD a ajuns să fure până şi miniştri, orice, numai să nu piardă puterea!”, a fost modul în care prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a acuzat PSD. ”De trei ani, România este campioană în Uniunea Europeană la creşterea preţurilor. Nu le-a păsat nicio secundă că în şcolile din România se învaţă în condiţii insalubre. Nu le-a păsat că au ajuns copii să facă autostopul în condiţii de nesiguranţă. Nu le-a păsat de spitale, unde oamenii mor cu zile. Şi-au pus pilele şi clienţii pe funcţii plătite într-o lună cu leafa unui om de rând într-un un an”, a acuzat prim-vicepreşedintele PNL.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan i-a mobilizat pe liberali spunând că perioada de opoziţie se va încheia, odată cu câştigarea celui de-al doilea mandat de preeşdinte de  către Klaus Iohannis. „PNL merită să ajungă acolo, dar bătălia se dă pe 10 şi 24 noiembrie”, a spus el.

Timpul nesimţiţilor şi al hoţilor a expirat. Iar garanţia pentru schimbare este una singură – Klaus Iohannis, Preşedintele României pentru următorii 5 ani!”, a comentat prim-vicepreşedintele PNL.

Infotr.ro