Karateka alexăndreni pregătiţi de către sensei Caracaleanu Sorin au adus aur, argint şi bronz pentru România la Mondialele de Karate SKDUN din Cehia


În perioada 11-13 octombrie, 13 sportivi ai clubului alexăndrean ACS Seishindokan, antrenaţi de către sensei Caracaleanu Sorin Gabriel, cu rezultate deosebite în campionatul intern 2019, s-au alăturat Echipei Naţionale a României de Karate pentru a participa la Cupa şi Campionatul Mondial SKDUN 2019, competiţie ce s-a desfăşurat în imensa sală a patinoarului KV Arena din minunata localitate Karlovy Vary a Republicii Cehe, totodată, unul din cele mai faimoase orase turistice din Europa şi nu numai.

Competiţia a adus la start 34 de ţări participante din toate colţurile lumii şi un total de peste 1200 de sportivi, asigurând un nivel ridicat.

Având o evoluţie foarte bună, 5 dintre sportivi clubului ACS Seishindokan s-au clasat pe podiumul mondial dintre care 2 au dus steagul României pe primul loc în lume. la final s-a obţinut un total de 7 medalii, dintre care 3 de aur, 1 de argint, şi 3 de bronz.

Medalie de aur şi titlul de Campion Mondial au obţinut:

Velicu Marius Ionuţ: Kohai Kata; Kohai Sanbon Kumite

Dăniluc Marius Gabriel: Kohai Kata

Medalie de argint şi titlul de Vicecampion Mondial:

Ene Silviu Alexandru: Kohai Kata

Medalie de bronz şi locul al 3-lea Mondial au obţinut:

Nedelea Karina Andreea: Kohai Sanbon Kumite

Sima Cristian Mario: Kohai Sanbon Kumite; Kohai Kata

Pe lângă aceştia, o evoluţie remarcantă a căror clasări i-au adus aproape de podium au avut-o următorii sportivi:

Georgescu Andrei Irinel

Vasile Alexandru

Cîţă Alexandra Maria

Ene David Andrei

Toncu David Alexandru

Nedelea Miruna Alexia

Bugean-Leafu Anya

Calotă Alexandru Razvan

La final, putem spune că suntem mândri de evolutia sportivilor alexăndreni care s-au aflat la prima participare la o competiţie de asemenea nivel, menită să fie un test pentru următoarele competiţii printre care şi Campionatul Naţional de Karate pe Echipe, de pe data de 16 noiembrie, care se va desfăşura în sala Gabriela Szabo din Voluntari!