Județul Teleorman, sub COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată și precipitații însemnate cantitativ, până la ora 23.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o Informare de instabilitate atmosferică accentuată valabilă de astăzi, ora 10.00, și până miercuri, ora 23.00.

Potrivit mesajului, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.
      Notă: Îndeosebi luni (17 iunie), disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Totodata, până la ora 23.00, județul Teleorman se află sub COD GALBEN de de instabilitate atmosferică accentuată și precipitații însemnate cantitativ.

În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.