Jandarmul Niculae Vasile Mihai a devenit EROU, după ce a salvat viaţa unui cetăţean dintr-o casă cuprinsă de flăcări

2189
0
Share:

Ieri, 10 octombrie, printr-un apel la 112, un cetăţean din oraşul Videle a solicitat intervenţia pompierilor pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa sa. Până la sosirea echipajelor, plt. maj. Niculae Vasile Mihai, angajat al Jandarmeriei Române, aflat în afara orelor de serviciu, a mers la casa incediată şi a reuşit să-l scoată pe om din locuinţă. După ce s-a asigurat că cetăţeanul este în afara oricărui pericol, jandarmul a revenit în casă, de unde a evacuat o butelie de aragaz, care putea să explodeze.

Conform ISU Teleorman, în zonă s-au deplasat două echipaje de stingere, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor, cu o ambulanță SMURD.
La sosirea salvatorilor focul se manifesta în interiorul unei bucătării, la tavanul din lemn al acesteia, pe o suprafață de cca.12 mpr, la o ușă și o fereastră din lemn, precum și la o mașină de gătit, existând riscul propagării flăcărilor la întreaga locuință.
Incendiul a fost stins în stadiul în care a fost găsit, evitându-se producerea de pagube materiale suplimentare. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 30000 de lei, iar cea a bunurilor distruse la aproape 10000 de lei.
Din primele cercetări efectuate la fața locului a reieșit că evenimentul s-a produs din vina proprietarului care a uitat pe foc o tigaie, flăcările au aprins o perdea, apoi s-a extins la acoperișul bucătăriei.

 

Share: