ITM Teleorman a aplicat sancțiuni de 30.000 lei pentru munca nedeclarată

În perioada 5 – 10 iulie 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a desfășurat, împreună cu Biroul pentru Imigări al Județului Teleorman, acțiuni comune privind depistarea angajaților ilegali și combaterea muncii nedeclarate a străinilor.

În urma acțiunilor desfășurate pe raza Județului Teleorman, au fost descoperite două societăți comerciale, care aveau angajate persoane cetățeni străini fără aviz de muncă conform OG nr.25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare. În acest sens au fost identificate un număr de trei personae (doi cetățeni chinezi și un cetățean turc) pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 30.000 lei.

Atragem atenția angajatorilor care au încadrate în muncă persoane-cetățeni străini, să aibă în vedere respectarea prevederilor OG nr.25/2014 precum și faptul că în perioada următoare acțiunile de control vor continua.