Investiţie RECORD, în Teleorman. Japonezii de la Fabrica de Rulmenţi-Alexandria vor aloca 125 de milioane de euro pentru producerea unor componente auto

Implementarea unei noi investiţii nipone majore în România, precum şi demararea unor iniţiative comune în domeniile start-up, IT şi auto au fost două dintre concluziile discuţiilor purtate de delegaţia română condusă de secretarul de stat Paula Pîrvănescu cu comunitatea de business niponă, în cadrul vizitei oficiale în Japonia desfăşurate în perioada 19-26 iulie a.c.

Reprezentanţii corporaţiei japoneze JTEKT au evidenţiat, în cadrul discuțiilor de la Osaka, interesul investitorului nipon de a-şi extinde operaţiunile şi facilităţile de producţie de la Koyo Seiko România (fosta companie Rulmenţi Alexandria)  pentru a putea produce componente auto specializate necesare fabricilor Toyota Motors din Cehia. Valoarea investiţiei anunţate în unitatea de la Alexandria este de 125 milioane euro.

„România este pregătită să primească un nou nume important din industria mondială de componente auto. Industria auto reprezintă unul dintre motoarele exporturilor româneşti. Cei mai mari jucători din sectorul componentelor auto au zeci de fabrici în România, centre de producție care susţin oraşe întregi prin comenzile pe care le primesc”, a transmis oficialul român comunităţii de afaceri din Japonia.

Discuţiile avute de delegaţia MMACA cu oficiali guvernamentali şi reprezentanţi ai comunităţii de business nipone în cadrul celor două seminarii de afaceri de la Osaka şi Tokyo, organizate cu sprijinul JETRO (Japan External Trade Organization), au reliefat interesul partenerilor japonezi de a dezvolta cooperarea cu România în domeniile IT şi automotive.

Infotr.ro