Invazie de PĂDUCHI, la Școala nr 2 din Zimnicea?! Conducerea unității de învățământ neagă informația

La Școala nr. 2 din Zimnicea, păduchii “colcăie” în sălile de clasă. Cel puțin așa susține unul dintre părinți, care, într-o scrisoare adresată redacției, arată că pentru copiii lor mersul la școală a devenit un adevărat coșmar și un real pericol. Omul a precizat că elevii găsiți cu păduchi, în special cei de la clasa a III-a, nu sunt trimiși acasă, așa cum ar fi normal și legal, chiar dacă acest aspect este cunoscut de către cadrele didactice și conducerea unității de învățământ. Mai mult, spune părintele, directorul “se face că plouă” și nu înțelege de ce nu se iau măsurile impuse în astfel de cazuri.

De cealaltă parte, profesorul Maria Chircă, directorul Școlii nr2 din Zimnicea a declarat că informația transmisă de către părinte este una falsă. Cadrul didactic a recunoscut că, la începutul anului școlar, a existat un singur caz, este vorba de două eleve surori, dar că s-a luat legătura cu părinții, iar după îndelungi discuții, situația s-a rezolvat. Conducătorul unității crede că la mijloc este vorba de o răzbunare, și este convins că cineva încearcă să pună într-o lumină nefavorabilă una dintre cele mai respectate școli din Zimnicea.

Directorul Chircă a mai precizat că, la începutul săptămânii curente, cadre medicale de la Dispensarul Școlar din Zimnicea au fost prezente în unitatea de învățământ, iar după controlul efectuat nu au descoperit elevi cu păduchi, așa cum reiese din documentele medicale.