Inundații în orașul Videle și comuna Poroschia. Apa, la câțiva centimetri de locuințele oamenilor

În urma precipitațiilor abundente de ieri, mai multe curți din orașul Videle și localitatea Poroschia au fost inundate, apa amenințând să pătrundă în anexele gospodărești ori în locuințele cetățenilor.

„Pentru evacuarea apei din cele 4 curți inundate de pe strada Poștei, din orașul Videle, au acționat pompierii militari cu o motopompă remorcabilă, situația fiind rezolvată în câteva ore de intervenție. O situație asemănătoare a fost și în localitatea Poroschia, unde 5 curți erau afectate. Pentru asanarea apei au acționat pompierii militari alexăndrineni, cu o motopompă transportabilă”, se arată într-un comunicat al ISU Teleorman.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, pompierii militari recomandă populației din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Totodată, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.