Informare METEO. Ger de crapă pietrele! În Teleorman, temperaturi de până la MINUS 15 grade

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o Informare Meteo de nopţi şi dimineţi geroase, valabilă din această noapte, ora 02.00 şi până duminică dimineaţa, ora 10.00.

Astfel, pe parcursul nopților și al dimineților de 8 și 9 februarie vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile vor coborî frecvent sub -10 grade și local, mai ales în nord-estul, centrul și sudul țării sub -15 grade (până în jurul a -22 de grade în zonele depresionare).

O altă Informare Meteo va intra în vigoare în această seară si este valabilă până sâmbătă, după miezul nopţii. Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse. Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) și în regiunile sudice.