Incendiu violent, în satul Valea Cireșului. O butelie a explodat iar alte două au fost evacuate la timp de pompieri

Un puternic iincendiu a izbucnit joi seara, în jurul orei 21.00, la o gospodărie din satul Valea Cireșului, comuna Botoroaga. Pentru stingerea focului și limitarea pagubelor, la fața locului au acționat două auspeciale cu apă și spumă de la detașamentul de Pompieri Videși și Punctul de Lucru Drăgănești Vlașca și o Ambulanță SMURD pentru acordarea primului ajutor în cazul în care existau victime. În sprijinul pompierilor, au venit și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Botoroaga, în jur de 10 persoane, coordonați de către primarul Mihail Cojocaru.

Potrivit pompierilor, la momentul izbucnirii focului în casă nu se afla nicio persoană, proprietarii aflându-se în orașul Videle. Au ars o cameră de locuit, o bucătarie, aproximativ 25% din acoperisul locuinței și o anexă gospodarească, iar o butelie a explodat, alte două fiind evacuate. Totodată, oamenii focului au reușit să salveze restul casei și un garaj în care se afla un autoturism.

Intervenția a fost îngreunată deoarece în zona se efectuează lucrări de canalizare iar drumul a fost greu accesibil, militarii fiind nevoiți să întindă furtunurile pe o distanță de aproximativ 200 de metri. Cel mai probabil, cauza principală a incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică.