Incendiu puternic la o gospodărie din Ştorobăneasa. O femeie a făcut atac de panică

Astazi de dimineaţă, acoperisul unei locuinţe din localitatea Ştorobăneasa a fost cuprins de flacări. Alertaţi pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, la ora 04.58, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Alexandria s-au deplasat rapid la faţa locului cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea echipajelor, focul se manifesta la acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de cca. 50 mp, existând riscul propagării la intregul imobil. Militarii au reuşit să evite extinderea focului la bunurile din apropiere, lichidarea totalî a incendiului realizându-se după aproximativ doua ore. Pe timpul intervenţiei, soţia proprietarului a avut un atac de panica, necesitând acordarea primului ajutor şi transportarea la spital cu ajutorul ambulanţei SMURD.

Au ars ori au fost deteriorate bunuri de aproximativ 10000 de lei, reprezentând acoperişul locuinţei pe cca. 50 mp, 4 anvelope auto, 10 saci cu materiale textile, mai multe bidoane textile şi tavanul unei camere de locuit. Valoarea bunurilor salvate, constând în restul casei de locuit şi materialele din imediata apropiere, a fost apreciată la suma de 60000 de lei.

Din primele cercetari efectuate la faţa locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieşit că evenimentul s-a produs din vina unui coş de fum deteriorat care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere.