Incendiu la o gospodărie Ţigăneşti, din cauza focului lăsat nesupravegheat

În ziua de 30 ianuarie, la ora 14.15, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Alexandria au fost alertaţi de izbucnirea unui incendiu în gospodăria lui Alexandru B., din localitatea Ţigăneşti, apelantul precizând că focul ameninţă să se extindă la casa de locuit din apropiere.

Sosiţi la locul evenimentului cu o autospecială de stingere, pompierii au constatat faptul că focul se manifesta la o magazie, realizată din bolţari şi acoperită cu astereală din lemn şi ţiglă, pe o suprafaţă de cca. 15 mp, precum şi în interiorul acesteia la cca. 500 kg de lemne de foc şi 1 t de paie şi coceni, existând posibilitatea extinderii incendiului la locuinţa din vecinătate.

Incendiul a fost localizat şi lichidat în stadiul în care a fost găsit, după aproximativ 20 de minute, militarii reuşind să salveze bunuri materiale de peste 50000 de lei, în timp ce pagubele au fost limitate la suma de aproximativ 3000 de lei.

Din primele verificări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că evenimentul s-a produs din vina unui foc lăsat nesupravegheat de proprietar, vântul favorizând propagarea rapidă a acestuia la bunurile din apropiere.

La acest eveniment, nu s-au înregistrat victime.