Gripa face prăpăd, în Teleorman. Un băiat din comuna Peretu a decedat la un Spital din Craiova

Un tânăr de 20 de ani, din comuna Peretu, județul Teleorman, a murit din cauza virusului gripal. Analizele de laborator au confirmat prezența virusului, iar potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, băiatul nu era vaccinat, având unele probleme de sănătate. Tânărul a decedat la Spitalul Județean din municipiul Craioava, iar conform declarației medicilor acesta s-a născut cu un handicap sever ce nu permitea vaccinarea antigripală.

Pacientul s-a prezentat in Serviciul de Urgență al Spitalului Municipal Caritas Roșiori de Vede, în data de 13.01.2019. Starea de sanatate s-a agravat, drept pentru care acesta a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență din Craiova, fiind diagnosticat de la început cu SARI – infectie respiratorie acuta severă.

Suspiciune de infecție cu virusul gripal este și în cazul unui bătrân de 83 de ani, din localitatea Zâmbreasca, care a decedat la Spitalul „Victor Babeș” din Bucureșți.

La nivelul județului, s-au distribuit un număr de 27.200 doze de vaccin antigripal, încă de la inceputul sezonului, din luna octombrie 2018, se arată într-un comunicat al DSP Teleorman.