Gripa a mai făcut o victimă! Un bărbat de 32 de ani, din Alexandria, a decedat din cauza virusului A1H1

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Alexandria, a decedat sâmbătă, la Spitalul „Matei Balș” din București, fiind diagnosticat cu virusul gripal. Potrivit  CENTRUL NAŢIONAL de SUPRAVEGHERE şi CONTROL AL BOLILOR TRANSMISIBILE, în cazul bărbatului a fost confirmat virus gripal tip A. Omul nu era vaccinat anti-gripal și avea unele probleme de sănătate.

În urmă cu două săptămâni, acesta a fost internat la Spitalul de Urgență din Alexandria, având o pneumonie puternică. La numai câteva zile, a fost externat, starea lui de sănătate fiind una bună. Pe 27 ianuarie, tânărul a fost adus în stare gravă la Spitalul din Alexandria, și, ulterior, transferat la o unitate sapitalicească din Capitală.

Conform DSP Teleorman, este vorba despre un pacient de sex masculin, în vârstă de 32 ani, din localitatea Alexandria, fără sa fie în evidența medicului de familie, care nu a fost vaccinat anti-gripal. CAS Teleorman a precizat că pacientul nu este asigurat, el nu figurează ca persoană înregistrată in sistemul informatic SIUI al Casei de Asigurari de Sănatate din Teleorman.

În comunicatul de presă se mai arată că pacientul s-a prezentat in serviciul de urgenta al Institutului National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals din Bucuresti, în data de 19 ianuarie 2019, fiind diagnosticat de la început cu SARI – infecție respiratorie acută severă, datorita simptomatologiei manifeste în momentul internarii: debut brusc cu febra peste 38.0 C, curbatură, mialgii, cefalee, tuse, dificultăți la respiratie și insuficiență respiratorie acuta severă. Ulterior, a fost transferat în secția ATI. În continuare, au fost recoltate probe biologice – aspirat traheo-bronsic, care au fost trimise la INCDMM Cantacuzino iar rezultatul de laborator a identificat – infectie cu Virus Gripal tip A H1, în data de 29.01.2019.

Este al doilea deces înregistrat în Teleorman, ca urmare a virusului gripal. Luna trecută, un pacient de sex masculin, în vârsta de 17 ani, din localitatea Gălăteni, aflat în evidenţa medicului de familie cu o boală rară, a murit la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, fiind diagonosticat cu virusul A1H1.