Greva judecătorilor îl scapă pe Alexe Lucian, managerul Spitalului din Roşiori, de o decizie finală, în procesul în care este acuzat de corupţie

Alexe Lucian, managerul Spitalului Caritas din Roşiorii de Vede, a scăpat de o decizie finală în procesul în care este acuzat de fapte de corupţie. Deocamdată! Magistraţii de la Tribunalul Teleorman au dat un nou termen, la începutul lunii martie, motivând că în urma Hotărârii Adunării Generale a Judecătorilor de la instanţa mai sus amintită, din 23.01.2020, se suspendă activitatea, judecându-se numai cauzele urgente.

Acesta a fost trimis în judecată, alături de Maria Bratcoveanu, fost director economic la unitatea spitalicească, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, complicitate la fals intelectual, în formă continuată şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: Inculpata Bratcoveanu Maria, în calitate de director economic al Spitalului Caritas din municipiul Roşiorii de Vede, în perioada 2007-2009, beneficiind de ajutorul managerului unităţii medicale, a efectuat achiziţii de materiale sanitare, încălcând dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice, la preţuri supraevaluate şi fără încheierea unor contracte anterior livrării bunurilor.

Ulterior, pentru a ascunde faptul că achiziţiile de bunuri au fost efectuate în mod nelegal, inculpata Bratcoveanu Maria a întocmit în fals contractele de achiziţie bunuri şi referatele aferente, acestea din urmă fiind semnate şi de inculpatul Alexe Lucian.

Prin aceste demersuri, inculpaţii au cauzat unităţii spitaliceşti un prejudiciu în valoare de 259.013 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum pentru societatea care a furnizat produsele respective. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpaţilor.