Funcționari de la OCPI Teleorman, condamnați la închisoare. Cei patru inculpați și-au recunoscut vina în fața procurorilor

Tribunalul Teleorman

Trei funcționari din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Teleorman au fost condamnați la pedepse cu închisoare cuprinse între 9 luni și 1 an, fiind acuzați de fapte de corupție. Un alt angajat al OCPI Teleorman a primit AVERTISMENT. Însă, instanța de judecată a decis suspendarea executării pedepselor și acordarea unor termene de supraveghere, după ce inculpații au semnat un acord de recunoștere a vinovăției cu procurorii Parchetului de pe lângă Curte de Apel București. Hotărârea magistraților nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la 10 zile de la comunicare.

Potrivit soluției, PENCU MARIANA, consilier cadastru în cadrul OCPI Teleorman, a fost condamnată la 9 luni de închisoare și s-a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii. În toată această perioada, inculpata este obligată să respecte anumite condiții. Un alt funcționar, IANCU FLOREA, la data faptelor consilier cadastru în cadrul OCPI Teleorman, a fost condamnat la 1 an de închisoare și un termen de supraveghere de 2 ani, dar și la plata unor cheltuieli judiciare în valoare de 40 de milioane de lei vechi. Un an de închisoare a primit și Cornelia Drăgan, consilier în cadrul Cadrastrului Teleorman, acesta fiind condamnată pentru două fapte de coruție. Totodată, judecătorii au stabilit un termen de supravehere de 2 ani și i-au pus în vedere să respecte anumite condiții. În caz contrar, instanța poate decide revocarea amânării aplicării pedepsei.

Cea mai blândă pedepsă a fost aplicată unui tehnician cadastru din cadrul OCPI Teleorman. PETRE MIOARA a primit AVERTISMENT şi fost atenţionată asupra conduitei sale viitoare şi a consecințelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni.