FOTBAL / TURRIS OLTUL TR.MĂGURELE ÎNVINGE PE RAPID LA BUCUREŞTI ŞI ESTE ÎN OPTIMILE CUPEI ROMÂNIEI!

Echipa de fotbal Turris Oltul Turnu Măgurele a câştigat joi seara meciul din deplasare cu Rapid Bucureşti, programat în 16-mile Cupei României, ediţia 2018-2019. Teleormănenii s-au impus cu 2-0 (0-0) după o evoluţie în care au dat dovadă de forţă, maturitate şi fantezie în construcţia ofensivă. Cum s-a văzut din transmisia de televiziune în direct, turnenii, organizaţi bine în apărare, au jucat cu inteligenţă la mijlocul terenului, pentru a declanşa apoi contraatacuri periculoase.

Practic, giuleştenii – bucuroşi în momentul tragerii la sorţi a partidelor din această fază a Cupei României – au fost neputincioşi, prin evoluţia lor sterilă iritând entuziaştii  suporteri veniţi la stadionul din Giuleşti. Să joci acasă cu o echipă tot din Liga 3 şi să nu ai măcar o singură ocazie pe parcursul confruntării (din poziţia de favorită!), ce poate fi mai umilitor…

Golurile oaspeţilor au fost înscrise de Dragu (min.75) şi M.Mihai (90), la ambele faze experimentatul Constantinescu având contribuţii importante prin centrările sale în apropierea porţii feroviarilor. Pentru Turris au evoluat Poiană – Suciu (Juncănaru), Savin, Matei, Mitrea, Pencea, Balgiu, Dincă (Pahonţu), M.Mihai, Dragu (Fotescu) şi M.Constantinescu.

Astfel, Turris Oltul a obţinut excelenta performanţă de a păşi în optimile Cupei României, următorul adversar fiind, conform scenariului tragerii la sorţi de astăzi, o grupare din Liga I. De remarcat că dintre toate echipele Ligii 3 doar turnenii şi formaţia din Miercurea Ciuc au rămas în această fază a popularei competiţii fotbalistice.

Felicitări formaţiei antrenate de Erik Lincar şi succes în continuare!

ŞTEFAN STAN