FOTBAL / LIGA 3. “ACASĂ” LA BUFTEA, FCM ALEXANDRIA A SURCLASAT VIITORUL DOMNEŞTI

Primul meci din 2018, de fapt din returul Ligii 3 de fotbal, seria a treia, a constituit pentru FCM Alexandria un adevărat galop de sănătate. Teleormănenii, din poziţia de gazde ai acestei dispute sportive, au învins la Buftea (pentru că la Alexandria nu erau condiţii normale de joc) pe Viitorul Domneşti cu 7-0  (2-0), la capătul unei confruntări în care au dominat cu autoritate. Este adevărat, echipa din localitatea ilfoveană a intrat în teren cu mai mulţi jucători noi, poate mai puţin experimentaţi, în timp ce alexăndrenii s-au remarcat, în primul rând, prin omogenitate, după cum a remarcat directorul clubului, Bogdan Ciobanu.

Aflat la primul său meci oficial sub culorile FCM, antrenorul Marius Stoica a folosit formula: Olteanu, Sîrbu, Floricel, Ciocoteală, Gheorghe, Vîlcică, Calofir, Căpăţână, Radu, Desculţu, Terci. Pe parcurs au mai intrat în teren Cristică, Oprescu, Călin şi Constantinescu. Golurile au fost înscrise de Vîlcică (min.14), Terci (32,47), Căpăţână (59 din penalti), Calofir (60, 76) şi Radu (88). Dincolo de satisfacţia pentru acest nou succes, există motive de îngrijorare pentru faptul că unul dintre jucătorii de bază, fundaşul central Floricel, a suferut o accidentare care pune sub semnul întrebării utilizarea sa în viitoarea confruntare oficială.

Desigur, întâlnirea din etapa următoare, când FCM va evolua la Roşiorii de Vede, constituie un prilej pentru a arăta adevăratul potenţial al grupării alexăndrene, aflată în continuare în spatele principalei favorite la promovarea în Liga a doua, Petrolul Ploieşti.

Tot la Buftea, pe excelentul teren sintetic de aici, a evoluat sâmbătă Voinţa Turnu Măgurele – de asemenea, gazdă – în faţa SC Popeşti Leordeni. Partida s-a încheiat cu o surpriză, echipa din Teleorman înregistrând o înfrângere neaşteptată (0-1). Duminică, într-o partidă televizată în direct, Sporting Roşiorii de Vede a pierdut la limită (0-1) în deplasarea de la Ploieşti, unde a întâlnit liderul clasamentului.

După etapa a 15-a (a 14-a a fost reprogramată pentru 28 martie), din cele trei echipe teleormănene două au rămas în continuare pe podiumul clasamentului. FCM Alexandria este pe locul doi cu 33 de puncte, urmată de Voinţa Turnu Măgurele cu 27 de puncte. Sporting Roşiorii de Vede ocupă poziţia a 12-a, cu 11 puncte, în această serie fiind în prezent 13 formaţii. Petrolul Ploieşti rămâne în fotoliul de lider cu o zestre de 35 de puncte.

ŞTEFAN STAN