FOTBAL FEMININ / SCORURI DE ”CURTEA ŞCOLII” ÎN LIGA I


Cu certitudine, fotbalul este sportul cel mai popular. Poate de aceea acceptăm şi situaţii mai rare. Însă, când în Liga I vezi scoruri de maidan, de 10-0, 9-0, 0-8, 8-1, 7-0, 0-7 etc, te întrebi dacă merită eforturile cu organizarea campionatului şi tot ce implică. Fireşte, opiniile contra vor pleca de la faptul că pe plan internaţional (unde România nu prea contează) trebuie să fim prezenţi.

Dar să revenim la Liga 1, ediţia 2019-2020, unde Teleormanul este reprezentat de tinerele de la Universitatea Alexandria, o formaţie cu rezultate bune, totuşi, în anii trecuţi. Din păcate, în două din trei meciuri elevele antrenorului Călin Pistolea  au încasat 13 goluri (0-6 cu Fortuna Becicherecu Mic şi 0-7 cu Vasas Femina Odorheiu), ambele fiind în deplasare. Şi duminică (20 octombrie) Universitatea noastră primeşte (probabil la Buzescu) vizita multicampioanei naţionale, Universitatea Olimpia Cluj, care a marcat 22 de goluri.

Să fie clar. Nu am nimic cu fotbalul feminin, unele meciuri pe care le-am urmărit având şi momente frumoase, spectaculoase. Însă, în opinia mea, specialiştii federaţiei au datoria de a găsi soluţii pentru a se crea, în eşalonul rezervat fetelor, o altă imagine.

ŞTEFAN STAN