FOTBAL FEMININ / MEDALIE DE BRONZ PENTRU UNIVERSITATEA ALEXANDRIA LA UNDER 15

Fotbalul feminin alexăndrean a înregistrat la nivel naţional un nou rezultat excelent, prin echipa Universitatea. De data aceasta în prim plan s-au aflat fetele de la categoria de vârstă 15 ani, care au participat în perioada 22-24 iunie la turneul final al Ligii de Tineret, gazdă fiind municipiul Cluj Napoca. Aici Universitatea a fost repartizată în grupa B, în lupta pentru medaliile ediţiei 2017-2018 fiind cuprinse 12 formaţii.

În primul meci alexăndrencele au învins pe Ladies Tg.Mureş cu 5-0, prin golurile înscrise de Elena Frîncu, Eliza Pană, Ioana Arvat, Cristina Trifu şi Antonia Ivan. A urmat partida cu CSS Târgovişte, pe care au depăşit-o cu 4-1, marcatoare fiind Cătălina Panait 3 şi Ioana Arvat. În sferturi au obţinut o nouă victorie, cu Independenţa Baia Mare (2-0), prin reuşitele jucătoarelor Ioana Arvat şi Eliza Pană. Singura înfrângere din turneu a venit în semifinala cu Vasas Femina Odorheiu. Astfel, Universitatea a disputat finala mică, încheiată cu un alt succes în faţa echipei Fair Play Bucureşti (1-0), unicul gol fiind înscris de Cătălina Panait. Aşa s-a ajuns, pe scurt, la medaliile de bronz ale campionatului naţional Under 15. Campioana României la această categoria de vârstă este reprezentativa clubului Universitatea-Olimpia Cluj Napoca, un abonat la titlurile naţionale de fotbal feminin.

Aşadar, un rezultat deosebit pentru Universitatea Alexandria, club care şi el nu se află la prima sa „ispravă” în acest sport. După cum se ştie, în Liga I de senioare, la debutul în acest eşalon superior, teleormănencele au terminat campionatul ediţiei 2017-2018 pe un onorant loc patru, cu un lot din care fac parte multe tinere de 16-18 ani, dornice de afirmare. De altfel, în fotbalul feminin juvenil Universitatea se află de mai mulţi ani printre cele mai bune echipe din ţară la categorii de vârstă diferite. Desigur, un merit incontestabil îl are entuziastul antrenor, profesorul Călin Pistolea. Iată şi lotul cu care echipa din reşedinţa judeţului Teleorman s-a situat la Cluj Napoca pe podiumul campionatului Under 15: Elena Frîncu, Mădălina Radu, Andreea Pencea, Gabriela Rizea, Cătălina Panait, Victoriţa Roşioru, Alexandra Răducu, Cristina Trifu, Eliza Pană, Ioana Arvat, Antonia Ivan, Bianca Cojocaru, Andrada Şandor şi Alexandra Cercel.

ŞTEFAN STAN