Fosta șefă a AJPIS Teleorman, condamnată la doi ani pentru corupție. Eliana Cimpoeru, obligată să muncească 80 de zile în folosul comunității

Eliana Adina Cimpoeru, fost director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman, a fost condamnată la 2 ani de închisoare pentru fapte de corupție. Totodată, magistrații au decis interzicerea unor drepturi și au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate, fixând un termen de supraveghere pe o perioadă de 3 ani.

“Pe parcursul termenului de supraveghere, acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pentru o perioadă de 80 zile lucrătoare, la primăria municipiului Alexandria. Constată integral recuperat prejudiciul în cuantum de 106.668 lei cauzat părţii civile A.F.I.R. de către inculpata Cimpoeru Diana Adina Eliana și obligă inculpata la plata a 2.000 lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în soluția instanței. Decizia nu este definitivă, putând fi atacă cu apel.

Eliana Cimpoeru, alături de alți trei inculpați, este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: ”în luna iunie 2012, cei șase inculpați, în cadrul unor cereri de finanțare prin care au solicitat sprijin financiar pentru Măsura 112-Instalarea Tinerilor Fermieri, au folosit, în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, mai multe documente în care au atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile de eligibilitate.
Ca urmare a acestei conduite infracționale, inculpații au obținut, pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 711.120 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.